Hírek

2015.12.15. 15:33

Figyelve az idősekre - Karácsonyi műsort rendeztek az időseknek

Nagykanizsa – Több szervezet is adventi, karácsonyi műsort, ünnepséget rendezett kedden az időseknek. A nyugdíjasokat kedves kis ajándékokkal is meglepték a szervezők.

Pásztor András

A Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, illetve a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai területi Szervezete a többéves hagyományainak megfelelően közösen szervezett karácsonyi ünnepséget az időskorú ellátottak számára a Medgyaszay Házban.

– A jelzőrendszeres, illetve a házi segítségnyújtás keretében több száz idős emberrel állunk kapcsolatban Kanizsán és a környező településeken – kezdte Szőlősi Márta, a Vöröskereszt területi szervezetének vezetője, aki hangsúlyozta: munkatársai a napi feladatok (bevásárlás, gyógyszerek kiváltása) ellátásán túl, az egyedül élő idős emberek számára sok esetben az egyetlen emberi kapcsolatot jelentik a világgal. – Nálunk tehát nem csak szlogen, hogy az esztendő minden napján odafigyeljünk az idős emberekre, hiszen munkánkból fakadóan ezt minden nap megtesszük. Ugyanakkor a nagy rohanás közepette nincs mindig idő arra, hogy elbeszélgessünk az öregekkel, megfogjuk a kezüket, s megsimogassuk arcukat. Ilyen pompás alkalmakkor viszont erre is jut elegendő idő és energia.

A meghívott időseket Dénes Sándor polgármester is köszöntötte, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen fontos az egymásra való odafigyelés, ami ráadásul apróságokban is testet ölthet.

Ezt követően rövid ünnepi műsorral kedveskedtek az időseknek, először a Gyékényesi Nótakör tagjai fakadtak dalra, majd a Palini-iskola diákjai adtak kulturális műsort. A vendégek persze nem mentek haza üres kézzel, a szervezők asztali dísszel és mézeskaláccsal leptek meg mindenkit.

Kedden egyébként a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete is a Medgyaszay Házban rendezett adventi ünnepséget a hozzájuk tartozó idősügyi klubok képviselőinek.

Kedden délután pedig a kanizsai vasutas Nyugdíjas Klub tagjai is karácsonyoztak a Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!