Hírek

2015.10.29. 17:02

Nehezebb lesz ˝elbújni˝ - Bővül a nagykanizsai térfigyelő kamerarendszer

Nagykanizsa – Előbb soros, majd azonnali soron kívüli ülést tartott délután a Vasemberház Dísztermében a közgyűlés.

Horváth-Balogh Attila

A soros ülésen a képviselők többek közt döntöttek a térfigyelő kamerarendszer bővítéséről. Ennek értelmében a költségvetésben elkülönített 8 millió forintból 4 újabb térfigyelő kamera kerül a városba vezető utakhoz, kereszteződésekhez: a Miklósfa bevezető úthoz, az Alsószabadhegyi út és a 7-es számú út kereszteződéséhez, a Raktárház és a Petőfi utak metszéspontjába, valamint a Camping úti körforgalomhoz. Ezzel 17-re bővül a Nagykanizsán működő térfigyelő kamerák száma.

Az azonnali soron kívüli ülésen a képviselők döntöttek a belvárosrehabilitáció műszaki tartalmának módosításáról. Erre azért volt szükség, mert – mint azt Horváth István projektmenedzser a közgyűlésen ismertette – a kivitelezés befejezésének határideje jövő év január 27., elszámolni azonban december 31-ig kell vele. A Fő utca befejező szakasza pedig várhatóan ezt követően készül el, ezért a projektelem helyett más, már részben, vagy teljesen megvalósult belvárosi fejlesztéseket kellett beépíteni a műszaki tartalomba, hogy a maximális támogatás lehívható legyen. Erről döntöttek a városatyák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!