Hírek

2015.04.24. 12:46

Veszélyes férfiak az utakon - Vádat emeltek a zalai férfiak ellen

Zalaegerszeg – Másokra, önmagukra is veszélyes módon viselkedtek az utakon azok a férfiak, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Az első történet főszereplője, illetve már vádlottja, a 23 éves gyenesdiási G. Gergely haragosának akart bosszúságot okozni. Idén március 3-án este tizenegy óra tájt a gyenesdiási Faludi utcában gyalogolt, amikor meglátta Suzuki gépkocsival közeledni a haragosát, aki két utast is szállított. Ekkor G. Gergely kavicsot vett fel a földről és az autóra dobta, amitől az első szélvédője betörött. A sofőr vészfékezéssel tudott megállni.

A vádirat megállapítása szerint G. Gergely magatartásával veszélyeztette a közúti közlekedésben résztvevőket és közel 95 ezer forint kárt okozott. Ez utóbbit az eljárásban megtérítette. A fiatalember ellen a közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint rongálás miatt emelt vádat az egerszegi ügyészség.

A másik esetben a vádlottá lett 32 éves férfi többszörösen veszélybe sodorta magát is azzal, hogy nem ismert mértéket az ivásban. A kanizsai N. Gábor ez év január 26-án este kilenc óra előtt nem sokkal autózott Bajcsáról Nagykanizsára, utasként a feleségét szállította. Figyelmetlensége miatt a várostól nem messze Daewoo Ticójával letért a jobb oldali padkára, majd hirtelen balra kormányzás után elvesztette uralmát az autó felett, ami visszasodródott a jobb oldalra, megpördült, végül az út menti területre csapódva állt meg. Az utas súlyosan megsérült, többszörös töréseket, zúzódásokat, bevérzéseket, agyrázkódást szenvedett. A baleset idejére N. Gábor vérében 3,20-3,06 ezrelék alkoholkoncentrációt mutattak ki, ami súlyos fokúnak minősül. Ez a legtöbb embernél már eszméletvesztést okoz.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, hogy N. Gábor ellen ittas járművezetés büntette miatt emelt vádat nemrég az egerszegi járási ügyészség.

dr. Pirger Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!