Hírek

2015.04.21. 13:33

Katasztrófavédelmi verseny diákoknak Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Nyúlgátat építettek, elsősegélyt nyújtottak, tűzoltó gépjárműfecskendőhöz alapcsövet szereltek azok a fiatalok, akik kedden délelőtt a megyeszékhelyi Dísz téren versenyeztek.

Arany Gábor

A 22. alkalommal megrendezett ifjúsági katasztrófavédelmi verseny megyei döntőjére hat járás tizenegy általános és középiskolás csapata, 44 diákja jött el. A résztvevők  elméletben és gyakorlatban, játékos formában adtak számot a veszélyhelyzeti ismereteikről, a saját és mások mentésében való jártasságukról.

A verseny pillanatai. fotó: Katona Tibor

A bevezetőben említett feladatok mellett  menekülési utak kiválasztása és tájékozódás, iparbiztonsági activity, valamint veszélyes anyagok ismerete és környezetvédelmi tudnivalók szerepeltek a megyei polgári védelmi szövetség által összeállított 12 állomást felsoroló versenytematikában.

A verseny pillanatai. fotó: Katona Tibor

A keddi megméretésen a legjobbnak a nagykanizsai diákok bizonyultak: a Péterfy Sándor általános iskola és Cserháti Sándor szakközépiskola csapata végzett az élen. Ők képviselik Zalát az április 24-25-én a budapesti  a tűzoltó- és rendőrnapon megtartandó országos versenyen, közölte érdeklődésünkre Cseresznyés Dániel, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!