Hírek

2015.02.11. 17:26

El akarta gázolni a rendőröket - Rács mögé került

Zalaegerszeg - Mégis rács mögé került az zimányi férfi, aki január 15-én reggel majdnem elütötte a vele szemben intézkedő rendőrt, egy nyomozót meg kis híján fához szorított.

Arany Gábor

Mint annak idején beszámoltunk róla, a Dunántúlon hónapok óta dolgozó betörő társaság gépkocsit vezető tagja került rendőrkézre január 14-én este hét óra tájt Zalaegerszegen. Két – ily módon autó nélkül maradt – társát egész éjjel keresték a rendőrök és másnap reggel Zalaegerszegen a Platán sori Penny Market áruház parkolójában fogták el őket. Épp ekkor érkezett meg a bűnözőkért a 45 éves zimányi férfi vezette Škoda Octavia, hogy hazaszállítsa a Zalaegerszegen rekedt két férfit. Ezt észlelve a rendőrök az autót meg akartak állítani, hogy a benne ülőket igazoltassák. A sofőr azonban nem tett eleget a felszólításnak, hanem előbb tolatva az egyik nyomozót majdnem fához szorította, társát elsodorta, a harmadik rendőr pedig hiába lőtt ötször a bal első kerékbe és egyet a bal oldali ajtóba, mert a skodás elhajtott.

Nem sokkal később valahol kereket cserélt, a másik ugyanis felniig lekopott, és így Nagykanizsáig jutott, de Palinál feltartóztatták az autót, a sofőrt és két utasát előállították. A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást a 45 éves sofőr ellen és kezdeményezte az előzetes letartóztatását, de a nyomozási bíró másként döntött; a szökés, elrejtőzés veszélye nem, de a bűnismétlés veszélye ugyan fennállt, ennek ellenére elegendőnek tartotta a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését. S. Rudolfot már ítélték el hivatalos személy elleni erőszak miatt is, többszörös visszaeső, utolsó büntetéséből tavaly júniusban szabadult. A végzés nem volt jogerős, mert az ügyész fellebbezett ellene.

dr. Pirger Csaba

A megyei főügyészség sajtószóvivőjétől, dr. Pirger Csabától kapott tájékoztatás szerint ez alapján az egerszegi törvényszék február 11-én megváltoztatta a korábbi határozatot és elrendelte a zimányi férfi előzetes letartóztatását 30 napra. A kaposvári rendőrkapitányság munkatársai szerdán délután lakóhelyén elfogták S. Rudolfot, a somogyi megyeszékhelyre szállították és a kora esti órákban útba indították a zalaegerszegi büntetés-végrehajtási intézetbe.

Lövések dördültek a zalaegerszegi áruház parkolójában

El akarta gázolni a rendőröket - Többszörös visszaeső, mégis szabadlábra helyezték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!