Hírek

2015.01.20. 16:11

Négy hónapja várja elhunyt fia hamvait

Nagykanizsa - Szeptemberben hunyt el Amerikában Horváth Antal (Spencer), ám édesanyja, Nézics Tünde azóta sem kapta meg fia hamvait, pedig még gyűjtés is zajlott a hazahozatal anyagi finanszírozása érdekében.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról beszámoltunk, a 28 éves fiatalember teljesen váratlanul hunyt el New York-ban, ahova nem csak a jobb megélhetés reményében ment dolgozni, hanem azért is, hogy édesanyját onnét segítse, támogassa, ugyanis Nézics Tünde 65 ezer forintból él egy ligetvárosi lakásban. Az asszony a tragédia után felajánlotta fia szerveit, ezért a kórház az ápolás díját nem is kérte tőle. A maradványok, a hamvak hazaszállításának finanszírozása azonban kérdéses volt, ezért gyűjtés zajlott, mely során több, mint félmillió forint jött össze.

Nézics Tünde érdeklődésünkre most elmondta: már megkapta a kórháztól a 170 oldalas zárójelentést, amiben az egészségügyi intézmény megerősítette, hogy inzulinos cukorbeteg fiával szívroham végzett.

Horváth Antal, Spencer e kép készültekor éppen Floridában dolgozott

A hamvak azonban – hiába áll rendelkezésre a pénz – máig nem értek haza. Emiatt Antal édesanyja felvette a kapcsolatot Magyarország amerikai nagykövetségével is, ahonnét azt a választ kapta, hogy állítólag fia hamvai, halotti anyakönyvi kivonata és a többi dokumentum már régóta egy temetkezési vállalkozónál van, ő késlekedik a hazajuttatással.

Mi is megkerestük a New York-i főkonzulátust, ahonnét dr. Demeter Anita konzultól azt a választ kaptuk, hogy  folyamatos kapcsolatban állnak Nézics Tündével és a képviselet minden rendelkezésre álló módon segítséget nyújt ahhoz, hogy Horváth Antal hamvai hazakerülhessenek az édesanyához. Azon kérdésünkre azonban, hogy mi az oka a késlekedésnek, annak, hogy az édesanya immáron 4. hónapja nem kapta meg fia maradványait, azt válaszolta, hogy az ügy részleteiről – adatvédelmi okok miatt – nem áll módjukban információkat adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!