Hírek

2015.01.20. 12:45

A rendőrség nyomoz a Söjtörön eltűnt tűzifa után

Söjtör – Az erdészet által küldött kiváló minőségű fa helyett silány tüzelőanyagot kaptak a településen élő rászorulók.

Magyar Hajnalka

A fentieket kedden jelentette be sajtótájékoztató keretében Nagyné Csizmadia Valéria, a Zala Megyei Közgyűlés képviselője, a Jobbik söjtöri alapszervezetének elnöke.

Mint elmondta, a település pályázat útján 35 köbméter szociális tűzifához jutott hozzá a bánokszentgyörgyi erdészettől. A szállítmány eredetileg  bükk, illetve cserfát tartalmazott, közel fele-fele arányban, export minőségben. Ez azonban nem került az önkormányzat udvarára, helyette silány minőségű tűzifát kaptak.   Az önkormányzat   feljelentést tett, a rendőrség nyomoz, a vizsgálat idejére a faosztást felfüggesztették. A helyszínen járva az erdészet vezetői is megállapították, hogy a kiszállított tűzifa nem egyezik meg az általuk  küldöttel. A jobbikos képviselőt  és az önkormányzatot egy levélíró tájékoztatta az ügyletről.  Nagyné Csizmadia Valéria kiemelte, szomorú, hogy olyan embereket károsítottak meg, csaptak be,  akik  rossz szociális  helyzetük miatt inkább támogatásra szorulnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!