Hírek

2014.12.21. 19:10

Karácsonyi műsor a művészeti iskolától

Zalalövő - Nagyszabású karácsonyi műsorral búcsúztatta az évet a zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A szombat délutáni programban a vendégekkel együtt közel 150 fő lépett fel.

Gyuricza Ferenc

A főszerep ezúttal a táncé volt – a műsor első részében az iskola modern tánc tanszakos növendékei léptek a színpadra, majd a szünetet követően a néptáncosokat láthatta a közönség –, de a hangszeres zene, illetve a próza és a vers is helyet kapott a tartalmas és színvonalas összeállításban. A Salla Művelődési Központban ezúttal is telt ház várta a fellépőket.

A művészeti iskola modern tánc tanszakos növendékei. Fotó: Gyuricza Ferenc

– Régi hagyomány a városban, hogy karácsonyra a művészeti iskola egy olyan nagyszabású műsorral készül, amiben bemutatják a tevékenységüket – mondta Vogl Mária, a művelődési központ igazgatója. – Most is ezt láthatta a közönség, főleg a táncra építve, hiszen ez a tevékenység jelenti az iskola fő profilját, de az egyéb művészeti ágakról sem feledkeztünk meg.

Vogl Mária azt is hozzátette: a műsorban a felkért vendégekkel együtt – így a szombathelyi Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub és a helyi Salla Néptáncegyüttes tagjaival – közel 150 fő lépett színpadra, de már a szombati eseményt megelőzően is voltak karácsonyi programok a városban, többek közt regöléssel és lucázással igyekeztek az advent hangulatát meghitté és bensőségessé tenni.

– Nem a drága ajándékok jelentik a fényt a lelkünkben, hanem a szándék, hogy önmagunktól mit adhatunk önzetlenül – mondta a megnyitó beszédében Herczeg Imre onkormányzati képviselő, a kulturális és népjóléti bizottság elnöke. – Ahol béke és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni. Figyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csupán néhány napig égjen szívünkben, de a hétköznapokon is megmaradjon izzása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!