Hírek

2014.11.06. 14:03

Találtunk egy széket

Egy szék. Fejtetőn. Vajon kihúzták valaki alól? Vagy vár valakire? Esetleg mindkettő? Nézőpont kérdése. Mint ahogy az is: a rács mögött van, avagy előtte? Nagyon nem mindegy.

Horváth-Balogh Attila

Kellemetlen bútordarab. Főleg, ha inog. Ha meg a Lucáé, az még rosszabb. Mindkét változattal találkoztunk már - és valószínűleg még találkozni is fogunk. Mert ilyen az élet. Nem is tudjuk, milyen fontos szerepet tölt be benne. Már hogy a miénkben. Pedig korán rájövünk, hogy az élet napos oldalán jó üldögélni. De hamarabb megtanuljuk, hogy a szék lehet árnyék is. És van a fogorvosnál, meg az anyósnak is. Pardon, az ülés. A szék modernebb formája.

Fotó: Szakony Attila

Ám az igazi klasszikus széket kemény fából faragják. Nem lehet csak úgy széttörni bárki hátán, mint a spagetti westernekben.

Itt ugrik be egy kép. Egy fotó, ahogy a parlament ülésterméből munkások viszik ki a székeket. Csökkent a létszám. Lám, megesik, hogy a szék is feleslegessé válik. Nem vész el, csak átalakul. Vagy áthelyeződik. A gazdájával együtt.

Csonka Magyarország nem ország, egész Magyarország székország?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!