Hírek

2014.11.26. 11:10

Meggyőződéses demokrata volt - Néhai Veér Miklós munkásságát emlékplakettel ismerte el a megye

Keszthely - ”Zala Megye Címere Emlékplakett”-et adományozott a megyei önkormányzat elnöke néhai Veér Miklósnak. A kitüntetést a politikus özvegye vette át szerdán a Megyeházán.

Szabó Judit

A közelmúltban elhunyt keszthelyi politikus, az MSZP alapító tagja, Veér Miklós a Zala Megyei Közgyűlés képviselőjeként több önkormányzati cikluson keresztül végzett lelkiismeretes munkájáért és közéleti tevékenységéért kapta meg az elismerést. Az emlékplakettet dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke nyújtotta át Veér Miklósnénak.

Veér Miklósné átveszi az emlékplakettet dr. Pál Attilától. Fotó: Katona Tibor

Veér Miklós 1994-től egy ciklus kivételével az idei választásokig tagja volt a megyegyűlésnek. Dolgozott tanárként, iskolaigazgatóként, munkaügyi szakemberként, 1988 és 1990 októbere között pedig Keszthely tanácselnökeként. Életútját az ünnepségen az előző megyegyűlés MSZP frakciójának vezetője,  Góra Balázs összegezte. Mint elmondta: Veér Miklós nevéhez fűződik Keszthely történelmi városmagjának műemléki jelentőségű területté nyilvánítása, a város régi címerének visszaállítása, a Keszthelyi Hírlap újraindítása, az egyházakkal való kapcsolat rendezése és a város többpárti kerekasztal fórumának megszervezése. 1994-től egy cikluson át országgyűlési képviselő volt.

Dr. Pál Attila a 68 éves korában elhunyt közéleti személyiségről elmondta: elsősorban magyar ember volt, másodsorban politikus, közülük is az, aki mindig a megye érdekeit tartotta szem előtt. Góra Balázs pedig úgy jellemezte: elkötelezett baloldali, meggyőződéses demokrata, született lokálpatrióta és ízig-vérig pedagógus volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!