Hírek

2014.11.04. 17:30

A székely autonómiáért - Ötezer aláírást adott át a zalai alapítvány

Csíkszereda - A székely autonómiát támogató ötezer aláírást adott át nemrég a csíkszeredai városházán Antal Attila alpolgármesternek Mikó-Baráth György, a zalai Erdeifaluért Alapítvány vezetője.

Az alapítvány január 7-én, a madéfalvi veszedelem 250. évfordulóján indította el a „Zalaiak a Székely Autonómiáért" aláírásgyűjtést azzal a céllal, hogy erkölcsi támogatást nyújtson a székelyeknek. Ötezredikként dr. Papp Lajos szívsebész professzor látta el kézjegyével az ívet. „A civil kezdeményezés megható, és bár nem fogja törvénykezés alapját képezni, sokat jelent a székelyek számára. Szükség van az egyének összefogására, a megerősítésre, biztatásra – így köszönte meg Antal Attila a támogatást az októberi ünnepélyes átadáson.

Antal Attila alpolgármester (balról), Veress Dávid önkormányzati képviselő és Mikó-Baráth György a csíkszeredai városházán. Fotó: Erdeifaluért Alapítvány

Mikó-Baráth György lapunknak elmondta: fontos, hogy a szolidaritás ne csak eseményekhez kapcsolódjon, hanem része legyen a hétköznapjainknak. Hozzátette: januárban ünneplik az Erdeifaluért Alapítvány létrehozásának 10. évfordulóját.

– Böjte Csaba ferences szerzetes prédikációját hallgatva született meg az elhatározás az alapítvány létrehozásáról. Felvettem a kapcsolatot a dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal és Csaba testvérrel. Azóta három nyáron fogadtunk gyerekeket Déváról. Tucatnyi teherautónyi adományt juttattunk ki. Szeretném megköszönni a segítséget azoknak, akik ehhez támogatást nyújtottak – hangsúlyozta. A zalai alapítvány már másodszor Gyimesbükkről látott vendégül gyermekeket, továbbá segíti az ottani Vigasztaló Szentlélek Gyermekvédelmi Központot és a Dani Gergelyről elnevezett egyetlen magyar iskolát. Mikó-Baráth György hozzátette: munkájukhoz kiemelten fontos lenne egy kisebb autóbusz beszerzése, mert az adományok szállítását önerőből nem tudják megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!