Hírek

2014.11.23. 14:18

A boldog és egészséges élethez adtak tanácsokat

Keszthely – A boldog élet megteremtése saját magunkon múlik – ez is kiderült a szombati természetgyógyász napon, a Balaton színházban, ahol különböző szűrések, és természetes terápiák is várták az érdeklődőket az előadások mellett.

Keszey Ágnes

Ébredj! – ez volt idén is a mottója a már évek óta hagyományos Természetgyógyász napnak. – Egyre többen érzik úgy itt az ideje, hogy foglalkozzanak magukkal, ehhez segítséget adva mutatunk be lehetőségeket. Előadásokkal, ingyenes szűrésekkel, természetgyógyászati diagnosztikával és terápiákkal, mozgási lehetőségekkel és egészséges élelmiszerek bemutatójával is várjuk mindazokat, akik szeretnének tenni egészségük megőrzéséért, vagy betegségükre keresnek természetes gyógymódot – mondta el Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója a már hatodik alkalommal megrendezett programról.

A test hibátlan működése mellett természetesen a lelki egészség, annak megteremtése is szerepet kapott a programon, hiszen a kettő nem választható el egymástól. Egy spirituális tanító, Sri Chinmoy volt a mestere dr. Fülöp Sándornak, aki Gunagriha néven jelenteti meg könyveit és tartott előadást Útmutató a boldogsághoz címmel Keszthelyen.

– Ha lecsendesedünk, megtaláljuk a boldogsághoz vezető utat. Akkor lehetünk boldogok, ha megszűnnek a vágyak, hiszen egyik szüli a másikat: még többet és még többet akar elérni az ember, így azonban soha nem lesz boldog. A meditáció, az ima vezet el ehhez az úthoz.

Az egyik szűrésen vett részt Reider Erzsébet, aki évről-évre ellátogat erre a rendezvényre. – A felmérések érdekelnek leginkább. Figyelek magamra: közel három évtizede úszom, jógázok és egészségesen étkezem. Itt is számos alapanyagot felfedeztem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!