Hírek

2014.10.28. 18:59

Időközi választás lesz Zalamerenyén

Zalamerenye – A helyi választási bizottság minap hozott határozata alapján jövő év január 18-án időközi választást rendeznek.

Pásztor András

Mint arról korábban már beszámoltunk: az október 12-én tartott helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán Ódor László egy szavazattal kevesebbet kapott, mint vetélytársa, Papp Sándor. A bizottság utóbb kiderítette, hogy az először érvénytelennek minősített szavazat mégis érvényesnek minősül, így a két jelölt azonos szavazattal végzett a választáson. A törvény alapján, ha két vagy több polgármesterjelölt egyenlő számú legtöbb szavazatot szerez, akkor időközi választást kell kitűzni. Az időközi választást a szavazás napjától számított százhúsz napon belül kell megtartani.

Mindezek tükrében a zalamerenyei helyi választási bizottság október 27-én úgy határozott, hogy az időközi választásra 2015. január 18-án, vasárnap kerül sor a településen. A határozat ellen – jogszabálysértésre való hivatkozással – lehet fellebbezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!