Hírek

2014.10.14. 12:37

Félmillió már összegyűlt, hogy hazahozzák a nagykanizsai fiú maradványait

Nagykanizsa - Eddig 520 ezer forint jött össze az Amerikában elhunyt 28 éves fiatalember, a nagykanizsai Horváth Antal maradványainak hazaszállítása érdekében indult gyűjtés során.

Horváth-Balogh Attila

Erről az édesanya, Nézics Tünde tájékoztatta lapunkat. Mint megírtuk: fia New York-ban, egy pékségben dolgozott, s lakótársa talált rá közös lakásukban eszméletlen állapotban. A mentők elvégezték az újraélesztést, ám mind kiderült, a fiatalember szívrohamot kapott és a sokáig tartó oxigénhiányos állapot miatt beállt nála az agyhalál. Pár napig még a kórházban gépekkel fenntartották az életfunkcióit, de aztán az orvosok is belátták, hogy nem lehet segíteni rajta. Az édesanya felajánlotta fia szerveit, ezért cserébe a kórház elengedte az ápolásért fizetendő díjat. A holttest hamvasztása megtörtént, ám Nézics Tünde olyan rossz anyagi körülmények között él, hogy a hamvakat a tengerentúlról pénz híján nem tudja hazahozatni. Az ismerősök, barátok gyűjtést indítottak és a múlt hét végén egyfajta búcsúztatásra is sor került az egyik kiskanizsai presszóban, ahol ugyancsak lehetett adakozni. Mint azt Nézics Tünde elmondta: ezzel együtt jelen pillanatban 520 ezer forint áll rendelkezésre a maradványok hazaszállításához. Azt azonban, hogy erre mikor kerülhet sor, nem tudni, ugyanis meglehetősen sok a papírmunka.

– Nagyon sokan vettek részt a búcsúesten, nekik köszönöm a támogatást, illetve hogy eljöttek és nem utolsósorban azoknak is hálás vagyok, akik ezt megszervezték – mondta végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!