Hírek

2014.09.10. 07:46

Önkormányzat 2014 - Zalában még nem teljes a megyei közgyűlési lista

Zalában szerdáig hat párt megyei közgyűlési listáját vették nyilvántartásba, egy további szervezetéről a hét második felében döntenek - tájékoztatta a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője szerdán az MTI-t.

Mester László elmondta: a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ), a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Fidesz-KDNP, a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Jobbik megyei listái kerültek be eddig az adatbázisba. Egyetlen szervezet, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt listájáról nem született még döntés, a hét második felében határoznak majd a nyilvántartásba vételéről.

Az indulók által eddig közöltekből, illetve a www.valasztas.hu adataiból kiderül: a legtöbb nevet, szám szerint 31 jelöltet a Fidesz-KDNP sorakoztatott fel, a legkevesebbet, hetet, a JESZ szerepeltet a Zala megyei listáján.

A Zalában 15 tagú megyei közgyűlés egyes székeiért induló jelöltek között szerepel jó néhány jelenlegi vagy volt megyei közgyűlési tag és tisztségviselő, de korábbi parlamenti képviselők is.

A Fidesz-KDNP listáját a jelenlegi közgyűlési alelnök, Pál Attila vezeti, míg a DK névsorában az ötödik helyen Varga László, a megyegyűlés volt szocialista elnöke kapott helyet. Az Együtt megyei listájának első helyén Göndör István, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője áll, a Jobbik listavezetője pedig Zakó László, aki az elmúlt ciklusban a párt országgyűlési képviselője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!