Hírek

2014.09.13. 13:04

Megyenapi ünnepség Zalaváron – Adorján József lett a megye díszpolgára

Adorján Józsefet választotta a közgyűlés idén Zala megye díszpolgárává, az elismerést Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adta át a Zalavári Történelmi Emlékpark millenniumi emléképületében tartott megyenapi ünnepségen.

Varga Lívia

 

Mint a méltatásban elhangozott: Adorján József zenetanár, a Musica Antiqua együttes alapítója a barokk és reneszánsz zene megismertetésével, megszerettetésével, továbbá az együttes számos színvonalas hazai és külföldi szereplésével érdemelte ki az elismerést.

A megyenapon még tizenhat kiemelkedő teljesítményt nyújtó zalai vehette át a közgyűlés által adományozott díjat.

A Zala Megye Közigazgatásáért Díjat a lenti Ónódi Józsefné ügyintéző kapta az adóügyi igazgatásban hivatástudattal végzett több évtizedes példamutató, színvonalas munkájáért.

A Zala Megye Egészségügyéért Díjat dr. Dömötör Károly Miklósfa-Liszó háziorvosának ítélték oda több évtizedes önzetlen, lelkiismeretes gyógyító és egészségmegőrző munkájának elismeréséül.

A Zala Megye Szociális Gondolkodásáért Díjat Horváth Hajnalka, a Kolping Gondozási Központ Lenti és kistérsége intézményvezető helyettesének adományozták a szociális ellátás területén hivatástudattal, szakmai hozzáértéssel végzett példamutató munkája elismeréséül.

A Zalai Közművelődésért Díjat a Csesztregi Pávakör érdemelte ki idén a zalai népi kultúra és népdalkincs ápolásáért, megismertetéséért, megőrzéséért végzett magas színvonalú közművelődési tevékenysége elismeréséül.

A Zalai Pedagógus Díjat Szemes Béla a megyei kormányhivatal oktatási főosztályának közoktatási-értékelési referense kapta több évtizedes áldozatos tanári munkásságáért és a magas színvonalú pedagógus szakmai tevékenységéért.

Az Év Zalai Diákja Fonyó Viktória, a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulója lett kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményei elismeréséül.

A Zala Megye Sportjáért Díjat a zalaigricei Tunkel Nándor parasportolónak adományozta a közgyűlés Zala parasport életében játszott meghatározó szerepéért, a kimagasló országos és nemzetközi sikerekért, amelyeket fekvenyomásban ért el.

A Zala Megye Ifjúsági Sportjáért Díjat Stégli János zalakarosi edző, szervező vehette át a fiatalok körében végzett több évtizedes kiemelkedő és sokrétű sportoktatói, edzői és szervezői munkájáért.

A Zala Megyei Sajtódíjat Bakonyi Erzsébet nagykanizsai újságíró kapta több évtizedes kimagaslóan végzett újságírói, fotóriporteri és irodalmi alkotótevékenységéért.

A Zala Megye Közszolgálatáért Díjat Kozma István zalaszentgróti őrsparancsnok érdemelte ki hivatástudattal végzett, magas színvonalú, lelkiismeretes munkája elismerésérül.

A Zalai Civil Társadalomért és Nemzetiségekért Díjat a Kertbarátkör Egyesület Tófej kapta a természet és a környezetvédelmi szempontú ismeretterjesztés és a környezettudatos fogyasztói magatartás kialakításában végzett közösségformáló tevékenységért.

A Zala Turizmusáért Díjat Horváth Orsolyának, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjének ítélte oda a közgyűlés Zala megye és a Hévíz-Balaton turisztikai térség marketing munkájában végzett kiemelkedő színvonalú tevékenysége elismerésérül.

A Zala Megye Fejlesztéséért Díjat a pacsai Gróf és Társai Kft. kapta Közép-Zala fejlesztéséért, foglalkoztatási helyzetének javításért végzett eredményes munkájáért.

A Zala Megye Építészetéért Díjat néhai Pelényi Gyula zalaegerszegi építésznek adományozták több évtizedes színvonalas építészeti tevékenységéért.

A Zöld Zaláért Díjat a gyenesdiási Forrásvíz Természetbarát Egyesület kapta a környezettudatos szemlélet megalapozásáért, terjesztéséért, a hagyományteremtő és hagyományőrző tevékenységért, a természet-és környezetvédelmi fejlesztésekért.

A Vajda Lajos Díjat pedig Fehér Etelka népi szőttes készítő vehette ét a hetési szőttes hazai és határon túli megismertetéséért, a hagyományőrzésért és szemet gyönyörködtető alkotásaiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!