Hírek

2014.09.26. 15:06

Meghalt a fia, de nincs pénze hazahozatni

Nagykanizsa - Segítséget kér egy asszony, akinek 28 éves fia nemrég szívrohamban elhunyt. Ez már önmagában is nagy tragédia, de még nagyobb, hogy a haláleset az USA-ban, New York-ban történt és az édesanyának nincs pénze hazahozatni fia maradványait.

Horváth-Balogh Attila

Nézics Tünde havi 65 ezer forintból él egy ligetvárosi önkormányzati bérlakásban. A pénz nagy részét elviszi a bérleti díj, alig marad neki megélhetésre. Fia, Horváth Antal azért utazott el az Amerikai Egyesült Államokba, hogy ott jól fizető munkát találjon és onnét segítse édesanyját. Pár hónapig a napfényes és kifejezetten forró, párás levegőjű Floridában dolgozott, majd átköltözött New York-ba, ahol egy pékségben kapott munkát. Egy másik magyar fiatallal bérelt lakást, itt talált rá holtan lakótársa bő egy héttel ezelőtt. A boncolás azt derítette ki, hogy Antallal szívroham végzett, az orvosok szerint az inzulinos cukorbeteg fiatal szíve nem bírta az erőteljes éghajlatváltozást, illetve a hirtelen fogyást - Floridában ugyanis a közép-európainak szokatlan hőség miatt a fiatalember 38 kilogrammot fogyott 4 hónap alatt.

Horváth Antal egy korábbi fényképen

- Felajánlottam a kórháznak a szerveit, mert így úgy érzem, hogy nem halt meg, tovább él, csak más testében - hallottuk édesanyjától. - Szívét és máját már be is ültették egy 69, illetve egy 64 éves beteg férfi testébe. Biztosítása sajnos, nem volt, és szerencsére, a kórház az ápolás díját nem kéri tőlem, de a maradványok Magyarországra szállítását már nem tudja finanszírozni. Hamvasztást kértem, mert a teljes test szállításáért többet kellene fizetni, viszont az urnát olcsóbban lehet áthozni az óceánon. Ám így is félmillió forintba kerülne ez a dolog, amit sajnos, én nem tudok sehonnét sem előteremteni. Elindult egy gyűjtés a Facebook-on, eddig 100 ezer forint gyűlt össze, amit nagyon szépen köszönök mindenkinek, de még szükségem lenne segítségre. Sajnos, a hivatalos szervekhez hiába fordulok, mindenki széttárja a karját. Ő volt az egyetlen gyermekem és szeretném, ha legalább az, ami maradt belőle, itthon lenne velem...

Számlaszám:

OTP Bank

11773494-00005469

Ezek is érdekelhetik