Hírek

2014.09.03. 10:15

Másodfokú árvízvédelmi készültség

Zala megyében az elmúlt napokban ismét nagy mennyiségű körülbelül ötven milliméter csapadék hullott. Ennek következtében a folyók, patakok vízszintje is rohamosan emelkedett.

Igazgatóságunk területén a Murán és a Principális csatornán van elrendelve az előbb említett készültség. A Murán megelőző intézkedésként önkormányzati erők és eszközök előkészítése történt meg.

Kedden már elkezdték a nyúlgát telepítését. Fotó: Szakony Attila

A Principális - csatornánál a fokozatosan emelkedő vízszint a csatorna nagykanizsai szakaszán kedden elérte a 210 centiméteres magasságot amely jelen ideig 224 centiméterre növekedett. A vízfolyás Pivári utcai oldalán megelőző intézkedésként hetven méter hosszúságban kettő soros nyúlgát felépítését hajtottak végre az alacsonyabban fekvő területek védelme érdekében. A megelőző intézkedésre Nagykanizsa Járás Helyi Védelmi Bizottságának határozata alapján került sor.

A vízfolyás vízszintjének mozgásait a NYUDUVIZIG helyi kerület-felügyelője és a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség folyamatosan figyelemmel kíséri. Szerdán háromszáz méter hosszan ötven fővel folytatják a kedden elkezdett homokzsákokból kialakított nyúlgát telepítését valamint gondoskodtak az emberek ellátásáról is. Munkájukat az önkormányzat közbiztonsági referense irányítja kettő katasztrófavédelmi megbízott jelenlétében.

Kapcsolódó cikkek:

Sárátfolyások, homokzsákos védekezés Zala megyébenkedden - fotókkal, videóval

Kis-Balaton: még nem kritikus a belvízhelyzet

Árad a Mura Letenyénél - videókkal

Áradás Hahóton - videóval


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!