Hírek

2014.08.03. 15:20

Éjszakai fürdés helyett megáztak

Gyenesdiás, Vonyarcvashegy - Nem kedvezett az időjárás a zalai Balaton-parton a strandok éjszakájának.

Keszey Ágnes

A Magyar Fürdőszövetség által meghirdetett eseményt országszerte 49 településen rendezték meg, a szándékok szerint éjszakai fürdőzéssel és színes programokkal. A zalai Balaton-parton két település csatlakozott a kezdeményezéshez.

Gyenesdiáson retro- és slágerzenével csalogatták a táncos lábúakat. Este a családokat várták az „Aranyláz" családi kincskereső vetélkedőre, majd megkezdődött a vízi aerobik. Közben azonban eleredt az eső, így a rendezvény tervezett, leglátványosabb része, a Magma Tűzszínház bemutatója elmaradt. A strandon a továbbiakban már csak a vendéglátó- és szórakozóhelyek várták a vendégeket.

Bala Tóni, Gyenesdiás kabalafigurája sem volt kifejezetten vidám ezen az éjszakán. Fotó: Keszey Ágnes

A szomszédos Vonyarcvashegyen is hasonlóan alakult az éj. A kora este a kultúra jegyében telt: a Balaton Art tagjai Kora esti Balaton címmel alkották meg festményeiket, majd szabadtéri kiállítás nyílt, fotók és versek mutatták be a tavat. A mozogni vágyók itt is vízi aerobikon vehettek részt, majd jazz est kezdődött, a folytatásban azonban az eső itt is közbeszólt. Így a két leglátványosabb program: a virtuális kiállítás nagy elődök alkotásaiból és a fényfestés az öreg fűz lombjain elmaradt.

Mire a csapadék csitulni kezdett, már éjfél felé járt az idő, ekkora néhányan maradtak csak a szabad ég alatt, az éjszakai strandon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!