Hírek

2014.08.26. 15:07

Bezárják a Bonbonettit?

Nagykanizsa - Az év végén bezárják a Bonbonetti városi üzemét – adta hírül a Kanizsahír portál. Az internetes lap egy a szakszervezethez eljuttatott levélre hivatkozik.

„A tervezett csoportos létszámcsökkentés oka az, hogy a Népegészségügyi Termékadó bevezetése óta (2011. szeptember) sajnos rohamosan megerősödött a feketegazdaság a társaságunk által gyártott termékek piacán – olvasható a levélben, mely így folytatódik: – A különböző fejlesztési források nem elérhetőek számunkra, mivel cégünk tulajdonosa egy nem KKV besorolású cég (Bonbonetti Choco Kft). Cégünk termékei így nem képesek felvenni a versenyt a feketepiaci alternatívákkal, valamint a jelentős támogatásokból jelentős fejlesztéseket végrehajtott egyéb cégek termékeivel sem. A tulajdonos a saját munkahelyeinek a megőrzése érdekében nem tudja tovább finanszírozni cégcsoporton belül a Choco Bonita Kft. veszteségeit, ezért a bérelt üzem bezárása mellett döntött, mely az ott dolgozók munkahelyeinek a megszüntetését jelenti."

Az üzemben állítólag 66 fő dolgozik, őket ütemezve december 31-ig küldik el.

A csoportos létszámleépítésről – mint azt Szmerk József kirendeltségvezető elmondta – a járási munkaügyi kirendeltség kedden még nem kapott tájékoztatást a cégtől.

Kedden kerestük a kanizsai üzem vezetőjét is, de telefonhívásunkra nem reagált az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!