Hírek

2014.07.06. 12:50

Kék hullám zászlós zalai strandok

Gyenesdiás - Idén nyáron is elnyerték Gyenesdiás és Balatongyörök strandjai a minősítő bizottságtól a Kék hullám zászlót.

Góth Imre

Kellemes strandidőben tartott sajtótájékoztatót a Diási Játékstrandon Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere és Bíró Róbert, Balatongyörök első embere. Örömmel tájékoztatták a megjelenteket, hogy idén nyáron is elnyerték strandjaik a minősítő bizottságtól a Kék hullám zászlót, ami jelzi a vendégeknek, kiemelkedő szolgáltatásokat vehetnek igénybe a zalai Balaton-part két fürdőhelyén is. A sajtótájékoztatónak külön hangsúlyt adott, hogy néhány hete többször is beszédtémát adott a Balaton vízminősége, amiről független szakértői vizsgálatok alapján elmondható, kiváló minőségű az egész nyugati medencében. Ideális a vízállás és mindkét település strandjain végrehajtott fejlesztések eredményeként tovább növekedett a vendégek komfortérzete. Az esélyegyenlőség érdekében akadálymentesített úszóstéget alakítottak ki Balatongyörökön, Gyenesdiáson a napokban végeznek a munkákkal. A meglévő jó adottságokat pedig gazdag nyári sport és kulturális programokkal egészítik ki.

Gál Lajos és Bíró Róbert a Kék hullám zászlóval. Fotó: Góth Imre

A Balaton jó vízminőségének demonstrálására a két polgármester és Vetőné Zeke Erzsébet, a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely csoportvezetője a tájékoztatót követően ittak egy pohár vizet a Balatonból.

Bíró Róbert, Vetőné Zeke Erzsébet és Gál Lajos. Fotó: Góth Imre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!