Hírek

2014.05.21. 08:03

Vérfertőző kapcsolat - tárgyalás, zárt ajtók mögött

Zalaegerszeg - Saját lányának nemzett gyermekeket az a férfi, aki szerdán rendőrök kíséretében, megbilincselve érkezett az egerszegi járásbíróságra.

Arany Gábor

A szentpéterúri O. Gyulát, valamint lányát, O. Anikót azzal vádolják, hogy vérfertőző kapcsolatban éltek évekig. A büntetőügy tárgyalását április 23-án kezdték volna el, de akkor egyik vádlott sem jelent meg. Ezek után dr. Palkó Tamás bíró elrendelte rendőri elővezetésüket a május 21-ei tárgyalásra. Ennek eredményeként érkezett a férfi rendőrök között a bíróságra. Információnk szerint a lány azonban külföldön tartózkodik és azt üzente, hogy nem mer hazajönni, mert fél az apjától.

Információnk szerint az ügy annak idején is abból pattant ki, hogy O. Anikó feljelentette az apját, hogy többször megerőszakolta. Később az eljárás során azonban ennek ellentmondó vallomások születtek, így a vádhatóság a vérfertőzést tartotta megállapíthatónak. E szerint a Szentpéterúron élő, 1967-ben született, többszörösen büntetett O. Gyula először 2005 decemberében létesített szexuális kapcsolatot az akkor 18,5 éves lányával, Anikóval. Erre eleinte naponta, majd heti néhány alkalommal került sor. Végül 2012 szeptemberétől a következő év januárjáig az aktusok gyakorisága havi egy-egy alkalomra csökkent. A kapcsolatból három gyermek született, egyikük meghalt, a 2008 januárjában született kisfiú és 2011 októberében világra jött kislány a családban nevelkedik.

A történteket a férfi beismerte, leánya csak részben, de a genetikus szakértő megerősítette a nyomozóhatóság gyanúját.

Az egerszegi ügyészség vérfertőzés bűntette miatt emelt vádat a pár ellen. Az apára a korábban indítványozott pénzbüntetés helyett immár szabadságvesztés kiszabását kérik, amíg a lány esetében próbára bocsátásról szólt az indítvány.

Szerdán a védelem indítványára – ügy jellegére tekintettel – a bíró zárt tárgyalást rendelt el.

A tárgyalás rövid ideig tartott és a bíró döntött az elnapolásról. Az eltelt percek a vádirat ismertetésére lehettek elegendőek és az elsőrendű vádlott, O. Gyula meghallgatására. Részleteket azonban nem sikerült megtudni.

A folytatásra június 25-én került sor.

Előzmények:

Vérfertőző kapcsolat miatt kellett volna a bíróság elé állniuk

Vérfertőzés Szentpéterúron: apa és lánya 8 évig tartott fent viszonyt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!