Hírek

2014.05.19. 13:45

Többe került a javítás, mint az árajánlat

Zalaegerszeg - Hozott anyagból elvégzendő olaj-, valamint pollen-, lég- és olajszűrő cserére kért árajánlatot a minap Mazda 3 típusú személygépkocsijára az Autó Szántó Kft.-nél Borbély Gyula.

Magyar Hajnalka

A munka le is zajlott, ám érte nem az előre megbeszélt összeget kérték, ami miatt Borbély Gyula szerkesztőségünkhöz fordult panaszával.

- Az ügyintéző a felsorolt munkákra (hozott anyagból) a következő díjat határozta meg: olajszűrő csere 3200 forint, pollenszűrő csere 1000-1200 forint. (A légszűrő csere 1 perc és nincs díja.) - kezd történetébe Borbély Gyula. - Amikor levittem az autót a szervizbe, újból megkérdeztem a munkadíjat, s megerősítették az összesen 4200 forintos végösszeget. Kértem, hogy részt vehessek a munkavégzésnél, ez így is történt. Amikor a végén a szerelővel bementünk az irodába, közölte, hogy félórát dolgozott az autón. A számlaadó hölgy ennek ellenére 30 perc helyett 1 órára állította ki a számlát, 7000 forintról... Felháborodtam, hogy miért emelték meg az összeget a megbeszélt 4200 forintról 7 ezerre, amire azt a választ kaptam, hogy rossz helyen volt a pollen szűrő, így még 4 csavart ki kellett csavarni. Vártam kb. 5-10 percet, hogy korrigálják az összeget, de mivel ez nem történt meg, kifizettem a hétezer forintot, de az aláírásom mellé rögzítettem a történteket. Meggyőződésem, hogy sem tételesen, sem óradíjban számolva nem jöhet ki a 7000.-forint.

A panaszra a kft. ügyvezetőjétől, Szántó Jánostól az alábbi választ kaptuk.

- Sajnáljuk, hogy ügyfelünk elégedetlenül távozott tőlünk, de az állításai nem teljesen fedik a valóságot. A javítás ideje alatt ő is a műhelyben tartózkodott, ezért is érthetetlen számunkra a felháborodása. A munkalap megnyitása, a javítás megkezdése, illetve az elvégzett munka számlájának kiállítása között szinte pontosan 1 óra telt el. (Munkalap megnyitása 10 óra 7 perc, számla kiállítása 11 óra 6 perc.) A probléma alapját az képezi, hogy Borbély úr a megbeszélt munkadíjnak csak egy részét említi, továbbá félreérti a szerelő által közölt munkaidőt is. Az említett fél óra az olajcserén felüli, szűrők cseréjének munkadíját tartalmazta. Kijelentésével nem veszi figyelembe, hogy előzetesen tájékoztatást kapott arról, hogy a számla kiállítása a ráfordított idő függvényében történik. Bár ügyfelünk elégedetlen, úgy gondoljuk mulasztás nem történt, sem a tájékoztatásban, sem a számlázásban. Ezt a hivatalosan elfogadott normaidő katalógussal is igazolni tudjuk. Azt is szeretnénk ügyfelünk figyelmébe ajánlani, hogy az általunk kért összeg csak töredéke annak, amit a márkaszervizben kértek volna ugyanezért a munkáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!