Hírek

2014.04.15. 12:34

Elmebeteg zaklatta a népszerű írónőt

Zalaegerszeg - Zaklatta a népszerű írónőt, a bírósága férfi ideiglenes kényszer gyógykezelését is elrendelte.

Arany Gábor

Az ügyészség erre tekintettel a napokban szüntette meg a nyomozást a férfi ellen. Az ügy részleteit érdeklődésünkre dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.

dr. Pirger Csaba

A Zalában lakó, álnéven publikáló népszerű írónőt a Kelet-Magyarországon élő férfi már 7-8 éve kitüntette figyelmével. Ez a krimi író Facebook oldalára kisebb-nagyobb megszakításokkal küldözgetett bizarr, esetenként fenyegető tartalmú e-mailekben merült ki. Tavaly október 1-jén azonban már olyan levél érkezett tőle, ami arra utalt, a 45 éves férfi találkozni akar a nővel és valamilyen erőszakos cselekedet elkövetésére is gondol. Ezt az írónő már fenyegetőnek érezte és a zaklatás miatt feljelentést tett.

A férfit november közepén hallgatták ki. Ő tagadta a fenyegetőzést. Elmondta, hogy egy ízben, még 1994-ben találkozott az írónővel, de soha nem kereste vele a kapcsolatot se telefonon, se személyesen. Művei azonban nagy hatással voltak rá, ezért írta neki az e-maileket.

A férfit az egerszegi járásbíróság november 18-án előzetes letartóztatásba helyezte, ami 2014. január közepéig tartott. Ez idő alatt sort kerítettek előzetes igazságügyi elmeorvosi vizsgálatára is. Ez paranoid skizofrénia gyanúját állapította meg. A tünetek arra utaltak, az állapot évek óta fennáll, s a férfi se vizsgálatokon, se kezelésen nem esett át. Ez alapján a bíróság elrendelte a férfi ideiglenesen gyógykezelését. A végleges szakértői vélemény pedig kimondta, a férfi a bűncselekményt kóros elmeállapotban követte el, ami a büntethetőségét kizáró ok. Emiatt vele szemben a nyomozást az ügyészség a napokban megszüntette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!