Hírek

2014.02.04. 17:06

Horgászok találták meg a lopott autót

Horgászok találták meg azt a Volkswagen típusú személyautót, amelyet Szlovéniában loptak el ismeretlenek. A rendszám nélküli jármű heteken át vesztegelt Muraszemenye határában.

Gyuricza Ferenc

A személygépkocsira olvasónk hívta fel a figyelmünket, Kalányos Istvánnak is az ismerősei mesélték, hogy a muraszemenyei bányatónál hetek óta áll egy Volkswagen Polo típusú autó. A kék színű járművet rendszám nélkül, de lezárt állapotban hagyta ott valaki. Az indítókulcsát állítólag a vezető melletti ülésre dobta az a személy, aki talán utoljára közlekedett vele.

A muraszemenyei bányató környéke kedden csendes volt, teljesen kihaltnak tűnt. Egyedül Varga Zoltán tógazda tartózkodott a helyszínen, ő mutatta meg, hol állt heteken keresztül az autó. Olyan helyen, ahol mindenki belebotlott, aki a bányatavakhoz, vagy az ottani bungalókhoz ment ezekben a napokban. A személyautó – aminek üres rendszámtábla-tartóján a helybeliek elmondása szerint egy szlovén felirat, Nova Gorica helységnév díszelgett – azonban már nem volt ott a tórendszer bejáratánál.

– Attól tartottunk, hogy valaki előbb-utóbb feltöri, ezért szóltam a körzeti megbízottnak – válaszolta kérdésünkre Varga Zoltán. – Jöttek a rendőrök, ők vitték el innen a kocsit, de hogy mi lett vele, arról már nincs információm.

Úgy tudjuk, mások is jelezték a rendőröknek, hogy gazdátlan autó parkol a tónál. Az esetről megkérdeztük a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is. Göcsei-Turi Linda hadnagy megerősítette értesüléseinket, mint mondotta: helybéli lakosok a körzeti megbízottat tájékoztatták arról, hogy a muraszemenyei bányató közelében rendszám nélküli autót találtak. A járművet a nagykanizsai rendőrök a helyszínen kinyittatták, majd az alváz-, illetve motorszám alapján azonosították is. A nyomozók ezután kiderítették, hogy a szlovén hatóságok a személyautót körözik, ezért a zalai rendőrök azt lefoglalták, majd felvették a kapcsolatot a rédicsi határon található Dolga Vas Sirene Irodával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!