Hírek

2014.01.23. 09:00

Figyelmeztető előrejelzés péntekre

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2014. január 24-ére, péntekre narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki Zala megye területére.

Az előrejelzés szerint péntekre virradó éjjel délnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer érkezik, és 24 óra alatt 20 centimétert meghaladó friss hó várható.  A viharos szél a friss hóval fedett területeken magas hótorlaszokat emelhet.

Felkészülve várják a havazást

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése alapján, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megtette a szükséges lépéseket és felkészültünk a várható havazásra - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A hóhelyzetre való tekintettel 2014. január 24-én 05:00 órakor megkezdik működésüket a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Operatív Törzse, valamint a járási helyi védelmi bizottságok katasztrófavédelmi munkacsoportjai. A megyei operatív törzsben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának egy-egy szakembere folyamatosan jelen van annak biztosítása érdekében, hogy a várható havazással összefüggésben esetleg kialakuló rendkívüli helyzetek kezelése összehangoltan történjen - írják közleményükben.

Előkészítették, hogy szükség esetén a megyei és a járási rendeltetésű önkéntes mentőszervezetek rövid idő alatt mozgósításra kerülhessenek, de ugyanígy készen állnak mind a melegedő, mind a befogadó helyek az aktivizálásra.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zala Megyei Védelmi Bizottsággal szorosan együttműködve felkészülten várja a havazást - olvasható a közleményben.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden közlekedő figyelmét felhívja az elővigyázatosságra. Tájékozódjanak az utak állapotáról mielőtt elindulnak és csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített járművel induljanak útnak!

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Az ország keleti részében beköszöntött a tél

Havazás jön - A katasztrófavédelem óvintézkedéseket kér mindenkitől

A hétvégén igazi télies idő várható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!