Hírek

2013.12.28. 17:13

Új trófeák, csontfaragások, vadfotók

Keszthely – A Helikon kastélymúzeumhoz tartozó Vadászati Múzeumban folyamatosan bővül a látnivalók sora.

Sámel József


-Így van ez a nyitás óta, igyekszünk, hogy a bemutatott trófeák száma növekedjen, s emellett rendszeresen szervezzünk kiállításokat, bemutatókat is – tudtuk meg Tóth Csaba igazgatótól, aki több vadászati diorámát is tervezett a közelmúltban: Erdélyben és hazánkban egyaránt. Idén második alkalommal rendezték meg a Festetics Trófeaszemlét, mely máris a vadászok, a szakma kedvelt találkozóhelyévé vált.

Közel hatszáz trófeát tekinthetett meg a közönség, köztük igazi ritkaságokat. – Nemrég nyitottuk meg a Vadászati Kulturális Egyesület természetfotó kiállítását, mely csodálatos alkotásokat mutat be. Ezzel párhuzamosan Németh János csontfaragó munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. A tíz esztendeje elhunyt alkotó nagyrészt trófeákra faragta lépeit. Mindkét tárlat február közepéig tart nyitva a Vadászati Múzeumban.

Tóth Csaba elmondta azt is, hogy a múzeumba – a dolgozók és a látogatók nagy örömére - folyamatosan érkeznek az újabb trófeák, kitömött állatok.

-Az elkövetkezendő időszakban Szibériából két vadbirkával, Afrikából kisragadozókkal – köztük afrikai vadmacskával és méhészborzzal – bővül a látnivalók sora – árulta el, hozzáfűzve: ezzel természetesen nem ér véget a gyarapodás folyamata, hiszen a felajánlások folyamatosak.

A Vadászati Múzeum tárlata rendkívül gazdag és folyamatosan bővül – mutatja Tóth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!