Hírek

2013.12.23. 17:10

„Kérsz egy ingyen ölelést?”

Zalaegerszeg - Volt, aki határozott nemmel válaszolt, és ment is tovább. Más egy pillanatra zavarba jött, de azután elfogadta a gesztust. A többség viszont azonnal kapcsolt, és mosolyogva viszonozta a váratlanul felkínált ölelést.

Horváth A. Attila

- Kérsz egy ingyen ölelést?

- És te kérsz? - jött a meglepő reakció a Dísz téri pultnál ácsorgó lánytól, majd a két fiatal gyorsan átkarolta egymást, és ezzel máris teljesült a küldetés. Merthogy csupán ennyi volt a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat aktivistáinak célja: karácsony előtt egy kedves öleléssel felhívni a figyelmet a szeretet, az odafigyelés jelentőségére, az ünnep lényegére. Ezért szervezték meg már nyolcadszor az akciót a figyelemfelhívó táblákkal is felszerelkezett fiatalok, akik ezúttal a Dísz téri vásár közönségét szólították meg a nem mindennapi kérdéssel.

- Először nem értettem, mit szeretnének, de kedvesen mosolygó fiatal lányoknak nem mondhatok nemet - indokolta lapunknak egy húsz év körüli srác, aki szintén elfogadta az ölelést. Azután fiúk is csatlakoztak a diákok csoportjához; nekik nyilván a megszólított lányok örültek jobban.

- A karácsonynak nem az ajándékozás és nem az anyagiasság a lényege, hanem a szeretet; a mostani felgyorsult világban sajnos fel kell hívni erre az emberek figyelmét. Vannak, akik nem értik a szándékunkat, de sokan nagyon pozitívan fogadják az ölelést. Minden évben van, aki el is sírja magát a meghatottságtól  - hangsúlyozta a szervezők részéről Bakos Dóra diákpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!