Hírek

2013.12.08. 12:58

Klórgázmérgezést kapott négy kisgyermek a hotelben

Alsópáhok - Klórgázmérgezést szenvedett négy kisgyermek péntek este az alsópáhoki Kolping Hotelben. Már jól vannak.

MTI

A gyerekek légzési nehézségekre panaszkodtak, ezért hívtak orvost hozzájuk. Kiderült, hogy klórgáz okozta a rosszullétet. Egy négyéves, két hároméves és egy alig egyéves gyermeknél jelentkeztek a tünetek. Két gyermek kórházba került, de már szombaton visszamehettek a hotelbe. Feltételezések szerint a klórgáz az egyik medencéből szabadult fel. Korábban karbantartási munkákat végeztek a gépészeti rendszeren, s egy gázbuborék a csövekben maradhatott, majd a víznyomás a medencébe juttathatta, ez okozhatta a rosszulléteket. A katasztrófavédelmi igazgatóság lezárta a medence környékét és kiürítette az uszodát, de a vizsgálat után péntek este már újra beüzemelhették az érintett létesítményeket. A rendőrség szombaton közölte: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárás indult.

 

Az eseményt észlelve azonnal kiürítettük és lezártuk az érintett területet, és értesítettük a szakhatóságokat, akik 18.00 órakor meg is kezdték a vizsgálatot.  Ekkor már a katasztrófavédelem által végzett mérések semmilyen elváltozást nem tudtak kimutatni sem a légtérben, sem a szerelés helyszínén.

Előzmények: december 6-án 10.00-16.30 óra között egy általunk megbízott vállalkozó cég az uszoda gépházában karbantartási és fejlesztési munkálatokat végzett. A munkavégzés során minimális mennyiségű, uszoda-fertőtlenítésre használt kétféle vegyszer keveredett. Ezek egymással való keveredése során vélhetően klórgáz keletkezett, és ez a vízforgató berendezés újraindításakor a medencetérbe került.

4 kisgyermek lett rosszul a belélegzett gáztól, akik azonnali orvosi ellátásban részesültek. Két kisgyermeket orvosi javaslatra kórházba szállítottak megfigyelésre, akik azonban örömünkre másnap visszatértek a szállodába.

A műszeres vizsgálatot még december 6-án este és éjszaka folyamán a katasztrófavédelem mobil laboratóriumának munkatársai biztonság kedvéért többször megismételték. Mivel továbbra sem tapasztaltak semmilyen eltérő értéket, az uszodát már a késő este folyamán használatba vehettük.

A szálloda másnap reggel minden itt lakó vendégét tájékoztatta az eseményről és folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett családokat.

Kedves Vendégek! Az elsődleges vizsgálat ugyan megállapította, hogy a szállodát felelősség nem terheli, de az Önök irányába mi mindenképpen felelősséggel tartozunk. Ehhez hozzátartozik a nyílt, őszinte tájékoztatás, hiszen egyáltalán nem érdekünk az információ elhallgatása. Kérjük megértésüket, és egyben köszönjük türelmüket!

A Keszthelyi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Amint további információ áll rendelkezésünkre, tájékoztatjuk Önöket!

Sajnálatunkat fejezzük ki a történtek miatt.

A szállodában lakó vendégek pihenése zavartalan. Érkező vendégeink fogadására is a ránk már 17 éve jellemző alapossággal és vendégszeretettel készülünk.

Sós Éva 
igazgató helyettes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!