Hírek

2013.12.18. 17:55

Egészséget szolgálva

Keszthely - Az egészség nagy érték, megőrzése az egyénnek és a társadalomnak is érdeke hangzott el a Keszthelyi Kórház Egészségfejlesztési Irodájának szerdai megnyitó ünnepségén.

Sámel József

Európai Uniós forrásból, 124 millió forint ráfordításával alakították ki az irodát, illetve indítottak prevenciós programot az intézményben. A szerdai avatáson dr. Kvarda Attila főigazgató köszöntője után Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet. Gratulált a kórház vezetésének a sikerért, a fejlesztésért, illetve szólt arról is, hogy az intézmény a kapott jelentős támogatás, és többi pályázati eredménynek eszközbeszerzések, rekonstrukciók köszönhetően jelentősen fejlődik. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere az egészség fontosságáról szólt, kiemelve: a megőrzése rendkívül lényeges, ezt jól szolgálja majd az iroda és az azzal együtt a városban és a térségben megvalósuló program.

Az Egészségfejlesztési Irodát a kórház A-épületében, a főbejárat melletti részen alakították ki, és abban egyebek között diétás szaktanácsadás, mozgásterápia, gyógytorna, állapotfelmérés várja az érdeklődőket. Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos program pedig hamarosan indul, s 2015-ig tart.

Manninger Jenő, Ruzsics Ferenc és dr. Kvarda Attila az Egészségfejlesztési Iroda avatóünnepségén Fotó: Sámel József

-Az irodát bárki felkeresheti, aki a kórház ellátási területén lakik, beutalóra nincs szükség. Összesen mintegy 82 ezer emberről van szó - fogalmazott érdeklődésünkre dr. Kvarda Attila, akitől megtudtuk azt is, hogy a létesítményt Hegedűs Mária irányítja majd. Célszerű és javasolt, hogy a hozzánk betérők a fogadási időszakok miatt megtekintsék az iroda honlapját, hogy melyik rendelés mikor várja a pácienseket. Amellett azonban, hogy ők bejönnek, mi a programjainkkal ki is megyünk a településekre, ahol számos módon például szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal kívánjuk segíteni a lakosok egészségének megőrzését.

Nagyban támogatja a célokat, hogy a program mögött ott áll a kórház a szakembergárdájával, infrastruktúrájával, diagnosztikai és terápiás lehetőségeivel. Úgy gondolom, ha sikerül megőrizni azt a nagyfokú támogatottságot, melyet a polgármesterektől, az egészségügyben dolgozóktól és civil szervezetektől eddig is kaptunk, akkor szép eredményeket érhetünk el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!