Hírek

2013.11.27. 17:13

Félnek a palini lakók, intézkedést sürgetnek

Nagykanizsa - Megszaporodtak a betörések Palin úgynevezett újtelepi részén. A lakók és a városrész önkormányzati képviselője térfigyelő kamerák kihelyezését sürgeti a területre.

Horváth-Balogh Attila

– Áldatlan állapot ez, egy hónap alatt 5 házba törtek be – magyarázta a helyszínen Bicsák Miklós képviselő (Kanizsáért Közéleti Egyesület). – Teljesen elszemtelenedtek az elkövetők, például míg zajlott a szüreti bál, az idő alatt is kipakoltak egy házat.

Az itt élő, korábban szintén városatya Papp Nándor is megerősítette: szomorú, hogy egy ilyen szép, eddig nyugodtnak tekinthető településrészen is félniük kell az embereknek. A másik itteni lakó, Bali József azt mondta: szeretnék, ha megtörténnének a szükséges lépések a lakótelepen élők biztonsága érdekében.

– Egyre gyakoribbak a betörések, én személy szerint pedig már ott tartok, hogy a lányaimat nem merem egyedül elengedni sehová este, nekem, vagy a barátaiknak kell elkísérni őket, mert az egyik munkatársamat is megtámadták, ráadásul délután 4 és 5 óra között, ahogy ment hazafelé – magyarázta.

A lakók, Magyar Tibor, Horváth Tibor és Bali József Bicsák Miklós képviselővel a helyszínen. Fotó: Szakony Attila

Horváth Tibornak ismeretségi köréből az a tapasztalata, hogy aki egyszer átél egy betörést, abban később is munkál majd a félelem, még ha nem is volt otthon, amikor az eset történt.

– Tudok olyanról, hogy a gyerekek sötétedés után már nem mernek felmenni az emeletre, a fürdőszobába – magyarázta.

Magyar Tibor pedig maga is sértett, hozzá már háromszor betörtek és ami a legérdekesebb, utoljára úgy, hogy csendes riasztó működött a házban.

– A helyszínelő rendőr azt mondta, legalább egy óráig dolgoztak az elkövetők, ami elgondolkodtató – mondta. – Akkurátusak voltak, a feleségem szinte sokkot kapott, amikor meglátta, hogy átforgatták a lakást...

Bicsák Miklós jelezte: a rendőrség rendszeresen járőrözik ugyan, de a lakók a saját biztonságuk érdekében szükségesnek tartanák az Alkotmány utcán, a két sárga villogó lámpánál, a lakótelep bejáratainál térfigyelő kamerák kihelyezését. Ez szerinte – és a lakók véleménye szerint is – nem lenne nagy tétel a város költségvetéséből.

A képviselő kérdésünkre hozzáfűzte még: a lakók már szervezik a polgárőrséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!