Hírek

2013.10.29. 10:45

Több mint ötezren idézték fel a ’70-es éveket a Göcseji Múzeumban

Zalaegerszeg – Több mint ötezer látogatót vonzott a Göcseji Múzeumban megrendezett Előre a szocializmus útján – Így éltünk a ’70-es években című kiállítás, ami a hétvégén zárta be kapuit.

Magyar Hajnalka

A látogatószám összesen 5169-ig kúszott fel, annak köszönhetően, hogy a zárónap közeledtével friss lendületet vett az érdeklődés. Az ötezredik látogató pénteken délután futott be, akit a múzeum nevében a tárlat főrendezője, Béres Katalin történész-muzeológus köszöntött, majd kis ajándékcsomaggal honorálta az érdeklődést. A szerencsés látogató, Nagyné Antal Erika Kiskutasról érkezett. Mint elmondta, bár nem rendszeres látogatója a múzeumoknak, ez a kiállítás nagyon érdekelte, hiszen fiatalkorát, akkori barátait idézte újra emlékezetébe, és sok élményt elevenített fel.

Az ötezredik látogatót, Nagyné Antal Erikát (jobbról) Béres Katalin köszönti (Fotó: Béres Katalin)

Sokan voltak evvel így, fiatalok és idősek egyaránt. Előbbiek a nagyszülők bútoraira, jellegzetes berendezései tárgyaira csodálkoztak rá, míg az érettebb generáció saját fiatalsága eseményeit, divatját porolhatta le emlékezetében. Annál is inkább, mivel a tárgyak jelentős részét a zalai emberek ajánlották fel a tárlat megrendezéséhez. Számosan voltak, akik felismerték magukat a korabeli fotókon, ami nagy élményt jelentett az érintetteknek.

A Göcseji Múzeum „Így éltünk...” sorozata az ötvenes évek bemutatásával kezdődött el, 2006 októberében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!