Hírek

2013.09.30. 16:37

Megvásárolnák, de csak jövőre

Zalaegerszeg - Zalaegerszeg nem tett le a gébárti turisztikai létesítmények megvásárlásáról, de a lépést a következő évre halasztották – derült ki a közgyűlés legutóbbi ülésén, az egyik lejárt határidejű határozat tárgyalásakor.

Horváth A. Attila

Az önkormányzat a gébárti fedett termálfürdőt, a kempinget és a pózvai geotermikus közműrendszert szeretné megvásárolni, és bár a cégek vagyonértékelése megtörtént, az adásvételre, valamint az üzemeltetésre még nem készült el a koncepció. Ennek oka a testületi ülésen elhangzott városvezetői indoklás szerint az volt, hogy  két önkormányzati vállalat is engedélyt kapott a közgyűléstől cégfelvásárlásra, ami  hitelfelvétellel, azaz tehervállalással jár. Emellett az állami költségvetés meghatározott hiánya sem tette volna lehetővé, hogy a város ilyen jellegű akvizícióra engedélyt kapjon. A városvezetés úgy ítélte meg, hogy az önkormányzati vállalatok fejlesztése jelenleg fontosabb ügy, ezért a a gébárti vagyonelemek megvásárlását a következő évre halasztották. Az új végrehajtási határidő 2014. december 31.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!