Hírek

2013.09.12. 15:42

Kiválasztották a legszebbeket Nagykanizsán

Nagykanizsa - A dél-zalai város százegy kertje versengett immár hónapok óta az elsőségért. Az öt kategória legszebbjeinek művelői csütörtökön állhattak fel a képzeletbeli dobogóra a Vasemberház dísztermében.

Dr. Papp Attila

Díjazók és díjazottak. Ülnek (balról): Molnár Lászlóné, Tóth Melinda ,Kovács Szilvia Kóróné Horváth Anita. Állnak :Nagy Attila , Cseresnyés Péter V.Németh Zsolt, Kelemen Ferenc, Kele József. Fotó: Szakony Attila

Ünnepélyes keretek között hirdették ki csütörtökön a „Legszebb konyhakertek" országos verseny kanizsai győzteseit, akik ezzel nemcsak helyben szereztek dicsőséget, de jogot nyertek az országos döntőben való részvételre is. A kertészeti szakmai konferenciát is magába foglaló díjátadón Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki büszkén jelentette be: Nagykanizsáról jelentkeztek a legtöbben a versenybe, így ebben már biztos az országos elsőség. A rendezvényt V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára nyitotta meg, majd Kovács Szilvia, az országos program ötletgazdája tartott előadást. A konyhakertek balkon kategóriájában Kóréné Horváth Anita, míg a miniben Tóth Melinda diadalmaskodott. A normál kategóriának két győztese is lett: Kele József és Kelemen Ferenc. A zártkerti zöldséges kategóriában Nagy Attila, a gyümölcsösében pedig Molnár Lászlóné kertje nyerte el a kanizsai ítészek tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!