Hírek

2013.09.12. 18:57

A megyei kórház fejlesztéséről is tanácskoztak

Zalaegerszeg - A megyei kórház fejlesztése is téma volt a Zalaegerszegi Városvédő Egyesület és a Városesztétikai Társaság (VÁRTÁR) csütörtöki ülésén.

Szabó Judit

A Göcseji Múzeumban tartott tanácskozáson elsőként a kórház épületegyüttesének fejlesztési terveit ismerhették meg az érdeklődők. Boda László, a VÁRTÁR elnöke jelezte: azért vették napirendre ezt a kérdést, mert úgy tudják, a kelleténél kevesebb pénz áll rendelkezésre a fejlesztésre, s ezt esztétikailag megsínyli a kórházi tömb belsejébe tervezett épület.

A tervező iroda nevében Czigány István építész az állami beruházásról elmondta: az új tömb létrehozásával sokkal rendezettebb beépítés alakul ki a kórház területén. Többen bírálták, hogy az épületegyüttes túl zsúfolt lesz. A tervező rámutatott: tetőkertekkel oldják a tömeghatást.

Boda László felvetésére jelezte, hogy valóban olcsóbban kell megoldani a fejlesztést, ezért az új épülettömb homlokzatát kőburkolat helyett kevésbé költséges, de igényes vakolattal fedik.

Dr. Csidei Irén főigazgató elmondta, a költségvetés azért szűkös, mert az állami beruházás csúszott, 2011-es árakon kell most megvalósítani. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel mindenki jól jár, a betegutak lerövidülnek. Az ülésen a továbbiakban a Dísz tér átalakításáról és a Balaton szállóról volt szó, ezekre visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!