Hírek

2013.08.08. 22:00

Hitelezői összejövetel a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-ben

Pacsa - A felszámolás alatt levő Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-ben csütörtökön hitelezői értekezletet tartott a cég felszámolója.

Hajdu Péter

A csütörtöki eseményt a felszámoló TM-Line Zrt. vezér-igazgatója, Somogyi Ferenc tartotta. Törvény által előírt kötelessége ez a felszámolónak. A csütörtöki eseményen nyolc hitelező cég, vállalkozás képviselője jelent meg. Somogyi Ferenc felajánlotta a hitelezői választmány megalakításának lehetőségét, de a jelenlevők nem kívántak élni a lehetőséggel. Ezt követően a felszámolóbiztos részletesen beszámolt a felszámolás május 30-ai megindulásától eltelt időszakról, a vagyonelemek, a tartozások és követelés mérlegéről.

A hitelezőknek Somogyi Ferenc vezérigazgató adott tájékoztatást a felszámolás eddigi folyamatáról. Fotó: Katona Tibor

Mint ismert, a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-t 1,5 milliárd forintos beruházással építették fel, és alig másfél évig működött, amikor a tulajdonosok végelszámolást kértek, mivel piaci problémák miatt nem tudták felfuttatni a céget. A végelszámolás felszámolásba fordult. Somogyi Ferenc korábban is világossá tette, hogy az üzemet egyben, működőképesen érdemes eladni. Először 720 millió forintért, majd jelenleg 600 milliós irányáron kínálják. Ha az értékesítés második körében sem lesz megfelelő pályázó, a csődtörvény értelmében fel kell ajánlania az elővásárlási jogot a jelzálogjogosult banknak. A felszámoló biztos elmondta, az első körben az érdeklődők között volt arab, orosz befektető, németek is, de érdemi vételi ajánlat nem érkezett. Az érdeklődők között volt a szentesi Hungerit Zrt. E nagy hazai feldolgozó cég azonban bérelni akarta egy ideig, úgymond kipróbálni a pacsai feldolgozót, aztán legfeljebb 300 milliót ajánlott volna érte. Somogyi Ferenc elmondta, véleménye szerint a pacsai feldolgozónak, mint önálló cégnek kicsi lenne az esélye a fennmaradásra, ugyanis nincs megfelelő piaca. Szerinte egy nagyobb, piaccal rendelkező cég üzemegységeként lenne biztosabb esély a termelésbe való bekapcsolódásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!