Hírek

2013.06.05. 18:04

Petróleumlámpával világított a nagykanizsai utcán

Nagykanizsa - Éjszakánként petróleumlámpával világított a Kölcsey utca egy szakaszán Kurverger Zoltán, mert sokáig nem működött a közvilágítási kandeláber.

Horváth-Balogh Attila

Kurverger Zoltán a helyszínen elmondta: a Kölcsey utca 9., 11. és 13. előtt nem világított több héten keresztül az utcai lámpa.

Kurverger Zoltán és a petróleumlámpa. Már nincs szükség rá. Fotó: Szakony Attila

– Körülbelül másfél-két hónapja nem jó a közvilágítás előttünk, azóta nem sikerült kijavítani a hibát a szolgáltatónak – panaszolta olvasónk. – A szomszédommal felváltva többször is jeleztük a problémát az E.ON Hungária Zrt.-nek. Második alkalommal nekem azt mondta az ügyintéző, hogy legyek türelemmel, 14 napon belül elhárítják a hibát. Ez nem történt meg és harmadszor is telefonáltam, mert nem voltam benne biztos, hogy jól hallottam-e a 14 napot, nem 114 napot mondtak de... Meguntam, hogy sötétség van a házam előtt, s arra gondoltam, ha az E.ON nem csinálja meg a kandelábert, akkor gondoskodom én a közvilágításról. Az oszlopra ereszcsatorna- bilinccsel felszereltem egy petróleumlámpát és sötétedés után minden este meggyújtom. A semminél ez is jobb. Megjegyzem, azt is megkérdeztem a szolgáltató munkatársától, hogy nincs-e szükségük egy lámpagyújtogatóra, mert most amúgyis munkanélküli vagyok és minden lehetőség érdekelne... Kurverger Zoltán hozzátette: az „csapta ki nála a biztosítékot”, amikor a vonal másik végén az ügyintéző azt mondta, már korrigálták a problémát.

Megkerestük az ügyben Varga Ivettet, az E.ON kommunikációs vezetőjét is. (Pozitív fejlemény, hogy ezt követően Kurverger Zoltán jelezte: még aznap helyreállították a világítást.)

Varga Ivett válaszlevelében megerősítette: több alkalommal zajlott javítás az utcában. Két esetben egyedi lámpa hibáját javították, most pedig a földkábel meghibásodása miatt ideiglenes üzemállapotban működik a szakasz. A végleges helyreállításra – amihez az érintett kábelszakaszon pontosan ki kell mérni a hibahelyet – várhatóan két héten belül sor kerül, akkor földmunkákra is számítaniuk kell az ott lakóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!