Hírek

2013.06.24. 17:22

Közlekedésbiztonsági tábor Balatongyörökön

Balatongyörök – Az életé az elsőbbség címmel kezdődött hétfő este közlekedésbiztonsági tábor Balatongyörökön, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében.

Sámel József

A megnyitón műsort adott a zalaegerszegi Belvárosi Kéttannyelvű Iskola tánccsoportja

Horváth László századostól, utóbbi szervezet titkárától, a tábor parancsnokától megtudtuk: a Kerékpáros Iskola Kupa fiú és lány megyei győztesei kapták jutalmul a tábort, melyet az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság megbízására első alkalommal szerveztek meg Zala megyében. A tábor hat napig tart, a mintegy száz résztvevő általános iskolás gyermeknek a pihenés mellett szigorú szabályokat is be kell tartania. Számos rendőrségi program várja őket, bejárják a környéket gyalogosan, kerékpárral, vonattal és hajóval, s persze elméletben és gyakorlatban egyaránt ismerkednek a rendőrség munkájával, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos tennivalókkal.

A megnyitón – gratulálva a gyerekek eredményeihez - köszöntőt mondott Szukics Ferenc ezredes, a ZMRFK bűnügyi parancsnokhelyettese, Rigó Csaba kormánymegbízott és Anti András alezredes, a ZMRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Ezek is érdekelhetik