Hírek

2013.06.13. 16:02

Helyi járat lesz Hévízen

Hévíz - Az utak, járdák állapota, a hamarosan induló egregyi projekt és a közösségi közlekedés fejlesztése is szóba került azon a fórumon, amit a Zalai Hírlap szervezett az egregyi városrészben.

Varga Lívia

Az egregyiek kérdéseit Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester, a képviselő-testület tagjai és a hivatal dolgozói várták, de képviseltette magát a rendőrség és ott volt Laczkó Mária, a városüzemeltető Gamesz vezetője is.

Zerényi Imre arról érdeklődött, mikor oldódik meg a Zrínyi utca Egregy felől eső részében is a csapadékvíz-elvezetés, és mikor készül el a járda. Utóbbi állapotát kifogásolta az Egregyi utcában lakó Varga Ferencné is, megjegyezve: a mostani 1959-ben épült. Papp Gábor leszögezte: a tervek készen vannak, az Egregyi utca végétől a Babócsay utcáig még idén megépül a járda, és  a csatornákat is felújítják.

Simon Zsuzsanna 17 éve él Hévízen. Mozgáskorlátozott, sokat kell taxival közlekednie, így arról kérdezett, lehet-e számítani arra, hogy helyi járatok közlekedjenek a városban. Számára is jó hírrel szolgált a polgármester, hiszen most írják alá azt a több mint 196 millió forintos támogatást nyújtó pályázatot, amelyből egy helyi járatú központ épül, s a meglévő 16 buszöböl felújítása mellett 5 új buszmegálló létesül; a kivitelezés még idén befejeződik. A város egy alacsony padlós buszt vásárol, ami folyamatosan közlekedik  majd.

Simon Zsuzsanna arról kérdezett, lehet-e számítani belátható időn belül helyi járatra a városban. Fotó: Varga Lívia

Többeket a turisztikai fejlesztések érdekeltek, amire pályázat révén 450 millió forintot nyert a város.

- Már jövő nyár elejére szeretnénk befejezni a beruházást.  Megújul az Árpád kori templom, a római katona sírja,   a romkert mellett dísz- és rendezvénytér, fűszerkert, a területen korábban feltárt leleteket bemutató kiállítótér épül - sorolta a városvezető.

A kivitelezés másfél hónap múlva indulhat, amiben, ha megfelelnek a közbeszerzés előírásainak, helyi vállalkozók is részt vehetnek.

Fisli Gáborné a Zrínyi utcába torkolló alsó út rendbetételének időpontjáról érdeklődött. Itt  a nyár második felében kátyúzásba kezd a Gamesz, tájékoztatott Laczkó Mária, a végleges megoldás érdekében azonban pályázati forrást keres az önkormányzat.

Máté Szilárd, a Hévízi Rendőrőrs parancsnoka tájékoztatott: tavaly tovább csökkent a városban a bűncselekmények száma, a tavalyelőtti 16 százalékos mérséklődés után újabb 5 százalékkal.  A  felderített bűnesetek nagy része lopás, betöréses lopás volt. Ezek  sokszor megelőzhetők, intettek a rendőrök, úgy, ha nem hagyjuk nyitva az ajtót, a  kocsit, s óvjuk   értékeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!