Hírek

2013.06.25. 15:02

Aktívvá tenni a nyugdíjasokat

Nagykanizsa - Vidám nótaszó, finom borok és ételek várták a meghívott vendégeket kedden a 10. alkalommal rendezett Dunántúli Vasutas Nyugdíjas Klubok Kulturális Találkozóján, amelynek ezúttal a Kodály Zoltán Művelődési Ház biztosította a helyszínt.

Pásztor András

A Dunántúlról érkező nyugdíjas klubokat a Kodály Zoltán Művelődési Ház énekkara köszöntötte (Fotó: Szakony Attila)

A rendezvényre a Dunántúl számos pontjáról, Sopronból, Celldömölkről, Pécsről, Székesfehérvárról, Szombathelyről, Tapolcáról érkeztek nyugdíjas csoportok. A vendégeket elsőként a művelődési intézmény énekkara köszöntötte, majd Cseresnyés Péter polgármester világította meg azt az együttműködést, ami a dél-zalai városban kezd kibontakozni idősek és fiatalok között.

- Kanizsán közel 12 ezer a 60 év felettiek száma, azaz a város lakosságának mintegy 25 százaléka nyugdíjas korú - fogalmazott a polgármester, aki hozzátette: ezen korosztály hatalmas élettapasztalattal rendelkezik, melyet - jó értelemben -, de ki kell használnia a városnak. - Éppen ezért az önkormányzat mindent elkövet annak érdekében, hogy valóban aktívvá tegye a helyi nyugdíjasokat.

A köszöntőket követően a Tüttő János Nótaklub adott ízelítőt a meghívottaknak arról, hogy miért Nagykanizsa a Nóta Városa.

Ezek is érdekelhetik