Hírek

2013.05.14. 15:34

Schmuck Andor összefog az MSZP-vel

Nagykanizsa - Az MSZP-vel való együttműködésről, illetve a szépkorúak érdekképviseletéről is beszélt keddi tájékoztatóján Schmuck Andor, az MSZDP országos elnöke.

Sámel József

A közös sajtótájékoztatón dr. Fodor Csaba, az MSZP megyei elnöke elmondta: ahhoz, hogy 2014-ben sikerüljön leváltani a jelenlegi kormányt, széleskörű együttműködésre van szükség. Ennek keretében az MSZP és az MSZDP országos, megyei és városi szinten is összefog.

Schmuck Andor, az MSZDP országos elnöke hangsúlyozta: a közös munka  feltétele, hogy értékalapú, nem pedig érdekalapú együttműködés szülessen. A pártvezető szerint világossá kell tenni a  polgárok számára, hogy a baloldal jobb és kiszámíthatóbb programot tud alkotni, s azt képes is megvalósítani.

Fotó: Szakony Attila

Schmuck Andor a Zalai Hírlap kérdésére, miszerint önállóan vagy közösen mérettetik meg magukat a választásokon, azt mondta: a kérdésről az MSZDP országos kongresszusa hivatott dönteni, ám úgy véli, nagyobb esély van az közös indulásra.

A pártvezető ugyanakkor világossá tette, hogy az MSZDP számára fontos a szépkorúak érdekképviselete, mely témát nem szabadna a politika szintjére alacsonyítani, ez utóbbiban összpárti konszenzusra lenne szükség.

Mint mesélte: ezért is indított internetes tiltakozást a kormány legújabb terve ellen, ami szerint az állam akkor vállalná fel a szociális temetés költségeit, ha az elhunyt családtagjai, rokonai tevékenyen is részt vennének a temetésen, azaz felöltöztetnék a halottat, megásnák a sírt. Schmuck Andor szerint ez embertelen magatartás, ezért bízik benne, hogy sikerül megakadályozni a rendelet életbe lépését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!