Hírek

2013.05.17. 13:42

Irodanyitó és elismerések a Vöröskereszt világnapján

Lenti - Mintegy másfél tucatnyian vehettek át különböző szintű elismerést péntek délután, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének küldött közgyűlésén, amely egyben a vöröskeresztes világnapi megemlékezést is jelentette.

Gyuricza Ferenc

A délután egy órakor kezdődő eseményt megelőzően - még a délelőtti órákban átadták a lenti területi szervezet új irodáját, amely az Ifjúság úton került kialakításra. A megnyitó kapcsán elhangzott: a jövőben ugyanitt szeretnének adományboltot is nyitni.

A küldött közgyűlésen dr. Borsos Ferenc megyei elnök rövid köszöntőjét és az ünnepi műsort követően Ari Miklós megyei vezetőségi tag mondott beszédet. Ennek során nemcsak a 150 éve elfogadott vöröskeresztes alapelveket - emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység és egyetemesség - hangsúlyozta, de szólt arról is, hogy Zalában 190 főállású munkatárs, több mint négyezer önkéntes és 12 ezer vöröskeresztes tag háttértámogatása alkotja azt a szociális hálót, amely az országban a legjobban szervezett, s amelyre az egész megye büszke lehet.

Dr. Borsos Ferenc megyei elnök, az arany fokozatú kitüntetést kapott Ferge Józsefné, dr. Nemesvári Márta, a Magyar Vöröskereszt Országos vezetőségének tagja és dr. Baracskai Józsefné megyei igazgató. Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvényen mintegy másfél tucatnyian kaptak elismerést. A Vöröskeresztes Munkáért kitüntetés arany fokozatában a sármelléki Ferge Józsefné részesült. Ezüst fokozatot kapott Baranyainé Sifter Mária, Kovács Sándorné, Kulman Ferencné, Németh Józsefné és a Főnix gitárcsoport, míg bronz fokozatot heten kaptak. Egyéb elismerésben további három személyt részesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!