Hírek

2013.05.17. 08:42

Balatoni Korona: a Jobbik már évekkel ezelőtt javasolta

Keszthely - A Jobbik Magyarországért Mozgalom keszthelyi alapszervezete már évekkel ezelőtt javasolta, hogy a városban helyi pénzt vezessenek be.

Sámel József

Ezt Selmeczy Zsuzsanna, a szervezet helyi elnöke hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a város képviselő-testülete legutóbbi ülésén tárgyalt a Balatoni Korona használatáról.

Elmondta: már 2011-ben felvetették a helyi pénz használatának ötletét, ám a képviselő-testület akkor nem tárgyalt a lehetőségről. Sikernek érzi ugyanakkor, hogy a téma végül mégis a városvezetés elé került. Sajnálja, hogy őket nem vonták be az előkészítő munkákba, ám ennek ellenére örülnek, hogy a tárgyalások megkezdődtek, s az idei költségvetésben anyagiakat (hárommillió forintot) is elkülönítettek a bevezetés érdekében.

A politikus úgy gondolja, a helyi pénz élénkítheti a helyi gazdaságot, ehhez azonban arra van szükség, hogy a vállalkozások, lakosok megfelelő tájékoztatást kapjanak a termékről, a lehetőségekről. A Jobbik tavaly már tartott előadásokat a témával kapcsolatosan, a rendezvényeken kiderült, hogy a helyi pénz a megfelelő marketing munka mellett úgy működik igazán sikeresen, ha minél több vállalkozást, szervezetet, lakost vonnak be a körbe. Selmeczy Zsuzsanna hozzátette: számos kérdést kell még tisztázni a használattal kapcsolatosan, de bízik abban, hogy a helyi pénz még idén forgalomba kerül Keszthelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!