Hírek

2013.02.28. 16:08

Közgyűlés Nagykanizsán: a reklámbevételen is vitáztak

Nagykanizsa - A csütörtöki közgyűlésen volt némi "simicskázás" és "werberezés" a közterületi reklámokról szóló rendeletalkotás kapcsán, de ezt leszámítva barátságos légkörben zajlott a testületi munka.

Sámel József

Az első vitát Marton István (Kanizsáért Közéleti Egyesület) generálta azzal, hogy a tavalyi költségvetés módosítása kapcsán számon kérte az önkormányzati adósságkonszolidáció mértékét. Mint azt a képviselő hangsúlyozta: a mostani városvezetés Fideszen belüli súlytalanságát jelezni, hogy Kanizsától csupán az adósság 40 százalékát vállalja át az állam, míg más megyei jogú városokat, például Kaposvárt 14 milliárd forintos adósságtól szabadítja  meg a kormány.

Cseresnyés Péter (Fidesz) polgármester válaszában elmondta: a mai napon szerette volna bejelenteni, hogy Kanizsa adósságának nem 40, hanem 60 százalékát vállalja át az állam, ami megközelítőleg 4 milliárd forintot jelent. Az, hogy Kaposvártól 14 milliárdot vállalnak át, csak azt példázza, hogy a somogyi megyeszékhely sokkal nagyobb adósságot halmozott fel, mint Kanizsa.

Szmolárné Kovács Edina a napi ajánlatot írja. A közgyűlésben a közterületi reklámtáblák kapcsán egyesek alacsonynak tartották az önkormányzat bevételét. Fotó: Szakony Attila

A második vitát dr. Fodor Csaba (MSZP) indította, mikor a  közgyűlés a közterületi reklámokról szóló rendeletét tárgyalta. A szocialista képviselő azt kifogásolta, hogy a Simicska-birodalomhoz tartozó Publimont Kft. sokkal kevesebb pénzt fizet a városnak a közterületi reklámbevételek után, mint korábban amennyi bevételt produkált a VIA Kanizsa Zrt.

Bizzer András (Fidesz) reagálásában elmondta: a reklámbevételek csökkenése egy pár éve hozott kormányrendelettel van összefüggésben, mely megtiltotta a kandeláberekre kihelyezett reklámokat. Ennek következtében közel felére csökkent a reklámbevételek összege, de ezt a pénz most is megkapja az önkormányzat. A cég ráadásul szeretne beruházni, új reklámfelületeket kialakítani a városban, így a későbbiek során a reklámbevételek is növekednének, amiből az önkormányzat is megfelelően részesedne. A fiatal képviselő befejezésül azt mondta: Fodor Csabának biztos Ron Werber az MSZP tanácsadója  tanácsolta, hogy démonizálja a Fideszt.

Az önkormányzat ezt követően pályázatot írt ki a Thúry György Múzeum igazgatói álláshelyére, majd elfogadta az önkormányzati tulajdonú gazdasági  tévé, újság, uszoda, szociális foglalkoztató  társaságok idei üzleti tervét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!