Hírek

2013.01.14. 21:20

Zalában több jármű is árokba csúszott

Nagykanizsa - Kamionok ütköztek és csúsztak árokba több helyen is Zalában, az M7-es autópályán két jármű a szalagkorlátot áttörve hajtott le a sztrádáról - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete hétfő este az MTI-t.

A 75-ös főúton Novánál két kamion ütközött össze az esti órákban, a járművek elfoglalják az úttestet, ezért az érintett szakaszt lezárták a járműforgalom elől. Zalában több helyen, így Nagykanizsán és Petrikeresztúron szintén árokba csúszott kamionokat kellett menteniük a tűzoltóknak.

Az M7-es autópályán, Nagykanizsánál, a 195-ös kilométer közelében a sztráda két oldalán szinte egyszerre történt pályaelhagyásos baleset. Az egyik oldalon egy személyautó, a másikon egy mikrobusz törte át a szalagkorlátot és hajtott le az út menti töltésen.

 

Tűzoltók és mentők dolgoznak az M7-es autópálya 195-ös kilométerénél, Zalakomár közelében, ahol árokba csúszott egy francia rendszámú furgon 2013. január 14-én. MTI Fotó: Varga György


Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy az egyik oldalon külföldieket ért baleset, egy embert a mentők kórházba szállítottak. A két autópálya-baleset helyszínén időközben egy harmadik jármű is a szalagkorlátnak ütközött, majd az úton szembe fordulva állt meg.

Zalában a hétfőre virradóra leesett 25-30 centiméteres hóra napközben ónos eső esett, de több helyen folytatódott a havazás is. A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a megyében kora délutánig csaknem 20 helyen mintegy száz elakadt kamion mentésénél kellett segíteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!