Hírek

2013.01.11. 18:10

Nincs meg a firkáló

Nagykanizsa - Felfüggesztette a nyomozást a tavaly májusi ligetvárosi horogkeresztes és rasszista falfirkák ügyében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya.

Horváth-Balogh Attila

 

Mint az emlékezetes: tavaly május 29-re virradó éjszaka ismeretlen személy a Csengery utca 117. szám alatti élelmiszerüzlet falára festékszóróval horogkeresztet, illetve "Hittler", "Megdögletek cigányok" és "X-el jelöltek égni fogtok" feliratokat fújt (kissé hibás helyesírással), valamint több környékbeli házat és autót is megjelölt.

A történtekkel kapcsolatos új fejleményre az akkori bejelentő, Orsos Imre, a Hajléktalanok és Hátrányos Helyzetűek Zala Megyei Kiemelt Közhasznú Szervezetének elnöke hívta fel figyelmünket. A rendőrség illetékes ügyosztálya közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint rongálás vétségének gyanúja miatt indított eljárást, ám az nem vezetett eredményre. Ezért a nyomozás felfüggesztéséről született határozat azzal, hogy amennyiben az elévülési határidőn belül újabb lényeges információk merülnek fel, az eljárást újra folyamatba helyezik.

Amikor az eset történt, egyes hírportálokon többen Orsos Imrét, mint a szervezet elnökét összefüggésbe hozták a bűncselekménnyel, aki jelezte: a szervezetét ért sérelemért jogi úton kíván elégtételt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!