Hírek

2013.01.01. 14:07

Fél év múlva ugyanitt

Letenye - Hagyomány, hogy koccintással búcsúztatják az óévet és kívánnak boldog új esztendőt egymásnak Letenye és a horvátországi testvérváros, Prelog polgármesterei, valamint a térség rendvédelmi szerveinek képviselői.

Horváth-Balogh Attila

A jó kedvű esemény hétfő délelőtt zajlott le a régi letenyei határátkelőnél, a Mura-hídon.

- 2006-ban került sor az első közös évbúcsúztató köszöntésre - bocsátotta előre a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője, dr. Molnár József alezredes. - Ez mára hagyomány, s a horvát kollégákkal kialakított kiváló együttműködés szimbóluma lett.

(Fotó: Szakony Attila)

Apropó, együttműködés: Horvátország júliustól az Európai Unió tagjává válik, s akkortól minden bizonnyal szorosabbra fűzhetik a gazdasági kapcsolatokat a határ magyar és horvát oldalán lévő települések - ebbéli reményét fejezte ki beszédében Halmi Béla, Letenye polgármestere és Mario Moharic, a prelogi térség országgyűlési képviselője is.

Ezt követően koccintott egymással Dr. Molnár József, Halmi Béla, Mario Moharic, Dragutin Glavina, Prelog polgármestere, valamint Ivan Sokac, a település rendőrkapitánya.

A következő alkalomig pedig már nem kell egy teljes évet várni: Mario Moharic már most a hídra invitálta a magyar partnereket hazája júliusi teljes jogú EU-tagságának megünneplésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!