Hírek

2013.01.14. 16:07

A biztos fagyhaláltól mentett meg egy embert

Nagykanizsa - A biztos fagyhaláltól mentett meg egy ittas férfit a hétvégén dr. Papp Attila és két kutyája. Az északi városrész egyszemélyes polgárőre már nem először segített bajba jutott embereken.

Sámel József

Szokásos esti körjárata közben talált rá az erősen ittas férfira dr. Papp Attila az Űrhajós utcai játszótéren. Mint mesélte: egyik kutyája fedezte fel a magatehetetlen férfit, akit végül a mentők kórházba vittek.

- Éppen az Űrhajós utcai játszótér közelében sétáltam a kutyákkal, amikor Héra, a négyéves vizsla-dog keverék szuka nagy ugatás közepette szaladni kezdett - elevenítette fel a történteket Papp Attila, hozzátéve: hiába próbálta visszahívni az ebet, az  nem engedelmeskedett. - Mikor közelebb értem, láttam, hogy egy férfi fekszik a fák alatt. Teljesen magatehetetlen volt, ezért megpróbáltam talpra állítani, és valahogy kivánszorogni vele az útra. Nagy nehezen sikerült is, de közben többször elestünk. Mivel sem a nevét, sem a lakcímét nem tudta megmondani, hívtam a mentőket, akik alig 10 perc múlva meg is érkeztek, s elszállították a férfit a kórházba.

 

Dr. Papp Attila és kutyái, elöl a hős Héra látható. Hátul Archibald kicsit sértődöttnek tűnik, rá ezúttal kevesebb figyelem jut. Fotó: Szakony Attila


Dr. Papp Attila és négylábú járőrtársai egyébként nem először segítenek bajba jutottakon. Mi is írtunk róla: korábban  egy fiatalembert  mentett meg, akit éppen kiraboltak az ipari park területén.

Az elmúlt hétvégén egy másik kanizsai férfit is sikerült megmenteni a kihüléstől. Mint azt a ZMRFK szóvivője, Nothoff Ingrid  elmondta:  vasárnap este az egyik szupermarkethez hívták ki kollégáit, akik egy 42 éves hajléktalan férfit találtak a földön fekve. A mentősök az illetőt a hajléktalanszállóra vitték. Nem volt ilyen szerencséje viszont annak a 70 éves férfinek, akit szombat reggel holtan találtak a palini elkerülő út zsigárdi kereszteződése közelében. A vélhetően ittas férfinél már csak a kihűlés tényét tudták megállapítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!