Hírek

2012.11.08. 06:18

Életveszélyben Nagykanizsán: csoda, hogy még nem történt baleset

Nagykanizsa - Gyalókai Zoltán képviselő körzetét a Városkapu körút, a Zemplén Győző utca páratlan oldala és a Péterfai utca alkotja. Nagy bajok nincsenek itt – kivéve egy balesetveszélyes részt.

Horváth-Balogh Attila

– A Városkapu körutat a Thúry-városrésszel a Munkás utcai garázssor végénél összekötő szűk útszakaszról van szó – mondta el a fideszes városatya. – Itt ugyanis nincs járda, az úttesten kell közlekedniük a gyalogosoknak, babakocsis anyukáknak, miközben szemből egy éles kanyarból – esetleg levágva az ívet, mert közben az út is leszűkül – „esnek” be az autók. Csak az isteni jóindulatnak köszönhető, hogy nem történt még nagyobb baleset, különösen sötétben életveszélyes itt közlekedni, márpedig sokan mennek erre a közeli bevásárlóközpontba. Egy körülbelül 25-30 méteres járdaszakaszra lenne szükség, aminek a megvalósítását már régóta sürgetem, de eddig nem jutott rá pénz. A másik problémás objektum a Zemplén u. 9. és 11. között található salakos focipálya, amire a nyári hónapokban érkezett lakossági panasz – folytatta a képviselő. – Az ott futballozó gyerekek ugyanis folyamatosan felkavarták a port, s a legnagyobb hőségben sem lehetett kinyitni az alsóbb szinteken az ablakokat. Az a lakók javaslata, hogy a grund kerüljön át a páros oldalra, ott van egy szép füves terület – az emberek vállalták, hogy ha szükséges, akár még kétkezi munkájukkal, tevôlegesen is hozzájárulnak a pálya áthelyezéséhez.

Gyalókai Zoltán szólt a már megvalósult fejlesztésekről is, habár hozzátette: a belváros, illetve a csatornarendszer rekonstrukciója nagy összeget emészt fel. Ezzel együtt a Városkapu 1. társasház mögött megépült egy új parkoló az itt lakók autóinak – hasonló beruházásokra egyébként az egész keleti városrészben szükség lenne, sőt, nem ártana egy komplex parkolási koncepció kialakítása sem. Továbbá a Vízmű tájékoztatása szerint megoldódott a Városkapu 5. és 7. közötti szennyvízcsatorna-probléma is, ugyanis a szűk bekötés miatt az érintett csővezetékszakasz újra meg újra eldugult.

– Azt reméljük, ha a városi költségvetés végre fellélegezhet az említett gigaberuházások terhe alól, sokkal több, a lakosság komfortérzetét javító beruházást valósíthatunk meg – mondta végül. – Nem kell nagy dolgokra gondolni: ez lehet, hogy csak egy autóbuszmegálló vagy éppen egy járdaszakasz. Persze, lehet azt mondani, hogy miért kellett annyit költeni az Erzsébet térre – ám a pályázatot a településközpontok megújítására írták ki, nem lehetett másra felhasználni az elnyert támogatást. Viszont aki nem pályázott, lemaradt. Mindemellett könnyen lehet, hogy a célt nem jól fogalmazták meg anno a pályázat kiírói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!