Hírek

2012.10.08. 13:56

Védelmi gyakorlat és helyreállítás

Vaspör, Ozmánbük - Polgári védelmi gyakorlatot tartottak a két településen szombaton. A résztvevők nemcsak szimulálták a lehetséges rendkívüli eseményeket, de létező problémákat is megoldottak.

Horváth A. Attila

A rendkívüli időjárási helyzetek kártételeinek kezelésére készítették fel a települések polgári védelmi állományait, amelyeket a polgármesterek  Vaspörben Kalamár Szabolcs, Ozmánbükön Kovács Anikó Lívia  irányítanak parancsnokként. Vaspörben belvízvédelmi feladatot látott el a 24 résztvevő (árkot tisztítottak és rézsűt alakítottak ki a velencei településrészen), emellett az orvosi rendelő tetőszerkezetét javították. Ozmánbükön pedig a lezúduló esőtől megrongálódott Gond-hegyi utat állította helyre a mintegy 20 fős csapat, illetve az önkormányzati épület tetejéről távolították el a veszélyessé vált antennákat.
Mint megtudtuk, a Megyei Védelmi Bizottság 300 ezer forinttal támogatta településenként a gyakorlatot, ugyanakkor mindkét helyszínen 3,5 millió forintos értéket teremtettek az állomány tagjai és az önkéntes segítők. A gyakorlat ünnepélyes polgári védelmi eskütétellel kezdődött, amelyen Hirschberger József tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Karóczkai János tűzoltó ezredes, a Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Sághegyi Attila alezredes, a Zala Megyei Védelmi Bizottság titkárhelyettese is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!